9.2 C
De Bilt

Verkeersmaatregelen Jan Steenlaan en omgeving in Bilthoven

Bilthoven – De Jan Steenlaan in Bilthoven vormt een belangrijke schakel in het fietsnetwerk van de gemeente De Bilt. Het maakt deel uit van de fietsroute naar nabij gelegen scholen, sportverenigingen en het station én centrum Bilthoven. De verkeerssituatie op de Jan Steenlaan en omliggende straten staat al geruime tijd in de belangstelling.

Verkeersmaatregelen op korte en lange termijn

Voor de aanleg van de onderdoorgang Leijenseweg zijn enkele jaren geleden maatregelen genomen voor de doorstroming en veiligheid in de omgeving. Die werkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Daarom zijn de eerdere verkeersmaatregelen nog eens tegen het licht gehouden en worden er op korte en lange termijn maatregelen getroffen.

Na meivakantie weer tweerichtingsverkeer

Op 13 maart 2019 heeft een drukbezochte informatieavond plaatsgevonden in de Bremhorst om te komen tot een gedragen maatregelenpakket op korte- en lange termijn voor de Jan Steenlaan en omgeving. In dit maatregelenpakket zit het intrekken van het tijdelijk verkeersbesluit De Leijen op 21 maart jl. en de uitvoering van enkele maatregelen in de meivakantie. Op de Jan Steenlaan, Jan van Eijcklaan, Van Ostadelaan en Rembrandtlaan wordt het tweerichtingsverkeer voor zowel langzaam als gemotoriseerd verkeer teruggebracht. Na de vakantie, op maandag 6 mei, begeleiden verkeersregelaars het verkeer in de nieuwe situatie.

Meer ruimte voor de fiets

Samen met belanghebbenden wordt de komende tijd gewerkt aan aanvullende voorzieningen voor fietsers en snelheidsremmende maatregelen in de omgeving van de Jan Steenlaan. Hierbij komen op de Jan Steenlaan brede fietsstroken op het weggedeelte tussen de Rembrandtlaan en Heidepark, waar geen tweerichtingenfietspad is, en een smallere rijloper voor gemotoriseerd verkeer. Zodoende krijgen de fietsers een eigen plek in de infrastructuur en is het gemotoriseerde verkeer ‘te gast’ op de rijloper. De realisatie van deze inrichting is gepland in de zomervakantie 2019.

Lange termijn

Op lange termijn bestaat de behoefte om het tweerichtingenfietspad door te trekken langs de gehele Jan Steenlaan.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio