10.2 C
De Bilt

Verkenning behoud zwembaden of volledige nieuwbouw

Het college van burgemeester en wethouders vindt goede zwembaden voor alle inwoners belangrijk en heeft de exploitatie van de baden laten onderzoeken. Dit onderzoek heeft verschillende scenario’s opgeleverd. Stichting WoerdenSport exploiteert sinds 2015 de twee zwembaden binnen de gemeente Woerden. Het college stelt aan de gemeenteraad voor om in 2023 twee scenario’s samen met Stichting WoerdenSport en de inwoners verder te verkennen.

Twee scenario’s

Een onafhankelijk bureau heeft de afgelopen maanden de toekomst van de zwembaden in de gemeente Woerden onderzocht. Het college wil twee scenario’s verder laten onderzoeken. Het eerste scenario is voortzetting en behoud van beide huidige zwembaden. Het tweede scenario is sluiting van beide zwembaden en daarvoor in de plaats de bouw van een nieuw zwembad.

Advies in overleg met gebruikers

Op basis van de uitwerking van deze scenario’s kan eind 2023 een advies voor besluitvorming aan de raad worden voorgelegd. Samen met de inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners wordt er nagedacht over wat het beste binnen de gemeente Woerden past. Is een locatie mogelijk of zijn beide bestaande locaties wenselijk? Heeft het zwembad van de toekomst alleen de functie van zwemwater?

Of heeft het zwembad ook andere functies zoals ontmoeten en andere besteding van  vrije tijd. Het college vindt het belangrijk dat er voldoende ruimte is voor zwemles en de huidige activiteiten van beide baden. Ook moet er plek zijn voor het verenigingsleven dat aan het zwembad verbonden is. Daarnaast wordt er gelet op de bereikbaarheid en betaalbaarheid voor alle inwoners.

Projectleider voor vervolg

De uitwerking van de scenario’s vraagt om specifieke kennis. Zeker als het om het bouwen van een nieuw duurzaam zwembad gaat. Maar ook voor het opzetten van een goed exploitatiemodel bij behoud en renovatie van twee zwembaden. Om beide mogelijkheden goed tegen elkaar af te wegen stelt het college voor om een projectleider in te huren. Ook krijgt de projectleider de opdracht om de oprichting van een Sportbedrijf te onderzoeken.

De projectleider kan de wensen van Stichting Woerden Sport, het Beweegteam Woerden, overige gebruikers en inwoners samenbrengen. Uiteindelijk moet de verkenning zorgen voor een advies aan de raad. Dit advies geeft aan welk zwembadscenario het beste bij de gemeente Woerden past. Als de raad eind 2023 een besluit neemt, kan in 2024 gestart worden met de uitwerking en uitvoering van het dan genomen besluit.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio