10.7 C
De Bilt

Verkoop gebouw Carrosserieweg 1 van gemeente Woerden

Woerden – Gemeente Woerden heeft op maandag 2 oktober de verkoop van bedrijfsruimte Carrosserieweg 1 op feestelijke wijze gevierd met  overhandiging van de sleutel aan Groenendijk Bedrijfskleding BV. Beide partijen zijn blij met het behaalde resultaat.

Verkoop met ambities

Nadat de gemeenteraad voor de zomer zijn akkoord had gegeven op de verkoop, is er gewerkt aan de verdere voorbereidingen hiervan. Zo is Groenendijk aan de slag gegaan met de uitwerking van verbouwingsplannen. Daarbij zijn er zeer hoge ambities op het gebied van duurzaamheid. Zo is het onder andere de bedoeling om de gehele verbouwing van een kantoorvleugel tot hoofdkantoor circulair uit te voeren. Hergebruik van grondstoffen en materialen staat daarbij centraal, zodat ze hun waarde behouden en verspilling wordt voorkomen.

Woerdense ondernemer met groei

Marien Groenendijk (directeur Groenendijk Bedrijfskleding BV): “Ik ben als Woerdenaar en Woerdense ondernemer blij met deze aankoop. We zijn behoorlijk uit ons jasje gegroeid de afgelopen jaren. Met deze koop kunnen we onze bedrijfsactiviteiten in Woerden voortzetten en onze groeiambities waarmaken. Mooi is ook dat daarmee de werkgelegenheid voor Woerden behouden blijft. Bovendien laten we straks een mooie bedrijfsruimte achter waar bijvoorbeeld jonge startende bedrijven aan de slag kunnen.”

Goede stap

Wethouder Ivo ten Hagen (vastgoed): “In 2008 heeft de gemeente Woerden dit pand gekocht. Op dat moment een strategisch logische keuze. Maar nu, tien jaar later, is de wereld veranderd. FermWerk huurt een deel van het pand, maar er is ook een groot gedeelte dat commercieel wordt verhuurd. Daar moeten we ons als gemeente niet mee bezig willen houden. Verkoop is dus een goede stap, ook gezien de kansen die dit biedt voor Groenendijk en de werkgelegenheid in Woerden.”

Ook huidige huurder blij

Bernhard Drost, algemeen directeur van FermWerk: ”Wij zijn blij met de nieuwe eigenaar. Het onderstreept onze samenwerking, wellicht kunnen we deze nog uitbouwen. Verder brengt de verkoop voor ons geen veranderingen met zich mee.”

Bron: gemeente Woerden
spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio