4.8 C
De Bilt

Vervanging dak Margrietschool zo goed als gereed

Woerden De vervanging van het dak op locatie Alpenstraat van de Margrietschool is bijna afgerond, net als het herstel van het schoolplein. Op 16, 17 en 18 december aanstaande verhuizen de groepen 1 en 2 daarom weer naar hun eigen gebouw. De noodlocatie die sinds 9 december 2019 door de kleuters in gebruik was genomen, is daarmee na ruim een jaar lang gebruikt te zijn, overbodig geworden.

Constructiefout dak

Vernieuwing van het dak was nodig omdat uit eerder onderzoek was gebleken dat er een constructiefout in het dak van de locatie aan de Alpenstraat zat. Als het zou gaan sneeuwen – in combinatie met vorst – kon de veiligheid van het dak van het schoolgebouw niet geborgd worden. Als gevolg hiervan moest de school voor de winter 2019 haar pand verlaten. Door een noodlocatie op het eigen schoolterrein te bouwen, kon dit snel gerealiseerd worden. Deze noodlocatie wordt in januari 2021 van het plein verwijderd.

Bewogen periode

Met de verhuizing van de groepen 1 en 2 naar hun oorspronkelijke gebouw en het verwijderen van de noodlocatie, is bijna een einde gekomen aan een bewogen periode. Ruim een jaar lang hadden 10 van de 19 klassen van de Margrietschool een ander onderkomen dan de eigen locatie.

De dak-vervanging nadert haar voltooiing, net als het herstel van het schoolplein. School gaat ervan uit dat de geplande verhuizing in de week voor de kerstvakantie doorgaat. De kleuters zijn die dagen vrij.

Verhuizing groepen 3 en 4

De periode van uithuizing is pas echt voorbij als ook de groepen 3 en 4 weer terug kunnen naar de Alpenstraat. Zij zijn tijdelijk gehuisvest in de BSO-locatie ‘Bergbeklimmers’ van KMN Kind & Co aan de Oeralstraat. Zodra de noodlocatie van het plein van de Alpenstraat is verwijderd en ook dat deel van het plein is hersteld, verhuizen deze vier groepen terug naar de eigen locatie. De verwachting is dat dit eind februari/begin maart plaats vindt.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio