12.4 C
De Bilt

Vervanging Horsterbrug over Valleikanaal van start

Leusden – De huidige Horsterbrug over het Valleikanaal wordt gesloopt en vervangen door een nieuwe brug. De brug voldoet niet meer aan de wettelijke eisen voor zwaar verkeer. Dit is gebleken na een inspectie van het Ministerie van infrastructuur en Milieu. Aanvullend onderzoek wijst uit dat de bestaande brug niet versterkt kan worden.

Horsterbrug slopen

Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten de huidige brug te slopen en deze door een nieuwe brug te vervangen. De werkzaamheden hiervoor vinden plaats van 30 oktober 2018 tot 1 maart 2019.

Fietsbrug blijft

De fietsbrug blijft gehandhaafd; langzaam verkeer kan dan ook gebruik blijven maken van de vertrouwde oversteek over het Valleikanaal. Gedurende de werkzaamheden kunnen auto’s of andere voertuigen geen gebruik van de brug maken. Omrijden kan via de A28, omleidingsroutes staan aangegeven. Voor de buurtbus wordt een overstappunt gecreëerd ter hoogte van de brug. Deze regeling geldt van 5 november 2018 tot 4 maart 2019.

Nieuwe brug 1 maart 2019 open

Op dinsdag 30 oktober start de aannemer de werkzaamheden op. Maandag 5 november staat de sloop van de huidige brug gepland en wordt begonnen met de bouw van de nieuwe brug. Het is de bedoeling dat de nieuwe brug op vrijdag 1 maart door de aannemer wordt opgeleverd en opengesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio