27.9 C
De Bilt

Vervanging Vechtbrug Breukelen

Breukelen – De Vechtbrug in Breukelen vervult een belangrijke functie in de verkeersafwikkeling zowel over land als door het water. Vanwege de storingen in de afgelopen jaren zijn er maatregelen genomen om hinder voor het verkeer te verminderen. Uit onderzoek is echter gebleken dat de brug aan het einde van haar technische levensduur is. Vervanging is daarom noodzakelijk. Om dat mogelijk te maken vraagt het college de raad om hiervoor geld beschikbaar te stellen.

Vervanging Vechtbrug

De nieuwe ophaalbrug komt op dezelfde locatie als de huidige. Qua ontwerp sluit het uiterlijk zo veel mogelijk aan op het historische ontwerp van de huidige Vechtbrug. De brug wordt prefab gemaakt en later op de locatie neergelegd. Hiermee proberen we de overlast te beperken tot 3 maanden. De werkzaamheden zullen namelijk zeker leiden tot verkeersoverlast en een tijdelijke verminderde bereikbaarheid van woningen en bedrijven langs de Vecht.

Wethouder Jeroen Willem Klomps: “De Vechtbrug vervult een belangrijke rol in de doorstroming van het verkeer over land en door het water. Het college is zich ervan bewust dat de werkzaamheden en de twee omleidingsroutes grote impact zullen hebben op de directe leefomgeving van aanwonenden en gebruikers in en rondom de kern Breukelen. Ook gebruikers van omliggende plaatsen zullen last krijgen van de omleiding. Helaas is dit niet te vermijden. Uiteindelijk ligt er voor 70 jaar een nieuwe brug. Deze zorgt niet alleen voor een betere bereikbaarheid van de Brugstraat, Laan van Gunterstein en het Zandpad maar ook voor het behoud en de toekomstige versterking van toerisme en recreatie in het buitengebied.”

Als de raad het geld beschikbaar stelt, wordt een tijdelijke noodbrug aangelegd voor voetgangers en (brom-) fietsers. Voor het gemotoriseerde verkeer worden twee omleidingsroutes ingesteld. De uitvoeringsperiode zal dan van medio januari 2021 tot en met eind maart 2021 lopen.

Route 1: Via Nieuwersluis
Het verkeer met bestemming Scheendijk en Nieuweweg gaat via de Straatweg en de brug over de Vecht in Nieuwersluis en dan via het Zandpad terug. Deze omleidingsroute is ca. 6 km en zal met borden worden aangegeven.

Route 2: via Maarssen
Het verkeer met de bestemming Maarssen en Tienhoven gaat via de Straatweg, Binnenweg en Dr. Plesmanlaan. Deze is ca. 11 km lang en zal ook aangegeven worden met borden.

Over de afsluiting en omleiding vindt nog overleg plaats met alle belanghebbenden. Dit zal voor de start van alle werkzaamheden zijn. Hierbij worden alle regels rondom Corona in acht gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio