19 C
De Bilt

Veteranen ‘in de spotlights’

De Bilt Ook in 2021 zet gemeente De Bilt de veteranen weer ‘in the spotlights’. Op zaterdag 26 juni 2021 wordt de jaarlijkse Veteranendag georganiseerd. Helaas zal door de coronacrisis ook dit jaar het reguliere programma vervallen. Dit betekent geen nationaal defilé voor Z.M. de Koning, geen openbare medaille-uitreiking en geen publieke bijeenkomst op het Malieveld. In plaats daarvan viert Nederland de Veteranendag ook dit jaar nog op afstand, thuis voor de buis.

In de spotlight

Ook in gemeente De Bilt. Wel ontvangen alle veteranen een kleine attentie vanuit de gemeente en staan er anjers bij het monument bij Jagtlust die de veteranen kunnen ophalen om op te spelden of thuis neer te zetten.

Live tv-uitzendingen voor en door veteranen

Alhoewel er geen activiteiten georganiseerd worden zoals we gewend zijn, wordt door de NOS op zaterdag 26 juni van 13.00-14.00 uur een programma op touw gezet waarin de veteranen centraal staan. In een live programma vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag vertellen diverse veteranen over hun uitzendervaringen en is er een rijk muzikaal programma. Van 16.00-18.00 uur verzorgt omroep WNL een live studioprogramma voor en door veteranen en omroep Max brengt van 17.00-18.00 uur een Ode aan onze veteranen live vanaf het Malieveld in Den Haag.

Waardering voor onze veteranen

Burgemeester Potters: “Het is jammer dat ook dit jaar door de coronacrisis we geen lokale activiteiten voor Veteranendag kunnen organiseren. Ik kijk er naar uit dat we volgend jaar dit wel weer kunnen doen. De jaarlijkse Veteranendag is belangrijk om bij stil te staan; het gaat om mannen en vrouwen die zich voor ónze vrijheid hebben ingezet en verdienen daarom onze waardering. Voor veel veteranen is de jaarlijkse dag ook een gevoel van thuiskomen. Herkenning bij elkaar door de bijzondere ervaringen en gebeurtenissen en de erkenning voor wat zij voor onze vrijheid hebben betekend. We hopen komend najaar samen met de gemeente Utrechtse Heuvelrug een lokale Veteranendag te organiseren en de veteranen in the spotlight te zetten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio