6.1 C
De Bilt

Vier hectare grasland bij Vianen door Utrechts Landschap aangekocht

Utrechts Landschap heeft een stuk grasland van 3,6 hectare aangekocht bij Vianen. Het perceel ligt in de polder Bolgerijen en is aansluitend aan het Natuurnetwerk Nederland (NNN). Ook grenst het aan bestaand eigendom van Utrechts Landschap. Het beheer van dit grasland wordt natuurinclusief en op termijn wil Utrechts Landschap hier nieuwe natuur realiseren.

Natuur versterken

Het aangekochte perceel ligt ten westen van de golfbaan, dichtbij de natuurgebieden Bolgerijen en Autena die al in bezit zijn van Utrechts Landschap. De aankoop brengt het realiseren van een aaneengesloten natuurgebied in deze omgeving dichterbij. ‘Hierdoor wordt het aandeel natuur op deze plek vergroot en versterkt. Ook kan het perceel in de toekomst een mooie natuurlijke overgang vormen tussen landbouwgebied en bos’, zegt Saskia van Dockum, directeur-rentmeester van Utrechts Landschap

Natuurinclusief beheer grasland

Met deze aankoop kan Utrechts Landschap de biologische landbouw in het gebied een impuls geven. Het beheer van dit stuk grasland wordt natuurinclusief; hierbij wordt meer rekening gehouden met de natuur. Saskia van Dockum: ‘Dat betekent dat bemesting, maaien en gebruik van bestrijdingsmiddelen beperkt worden. Bovendien willen we hier in de toekomst nieuwe natuur ontwikkelen.

Meer Utrechtse Natuur

Utrechts Landschap bewaart al bijna honderd jaar de rust in de drukke provincie Utrecht. De stichting koopt natuur en erfgoed aan om het te behouden voor de toekomst. ‘Hierbij streven we naar het verbinden en versterken van bestaande natuurgebieden. En naar het verhogen van de biodiversiteit’, aldus Saskia van Dockum.

Middels een grote actie probeert Utrechts Landschap meer natuur aan te kopen in Utrecht. Hieraan bijdragen kan via onderstaande link: www.utrechtslandschap.nl/meernatuur

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap beschermt natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. Al bijna honderd jaar kopen we natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties. We beheren ruim 5.800 hectare natuur en bijzonder erfgoed, waaronder meer dan twintig buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot, militair erfgoed en Steenfabriek Bosscherwaarden.

Natuur is onmisbaar voor ons leven op aarde. Wij zijn natuur. Als we de natuur geen stem geven in deze snelle wereld, verliest ze haar kracht. Daarom neemt Utrechts Landschap verantwoordelijkheid. We maken keuzes voor de lange termijn en bewaren de rust. We kopen natuur en erfgoed aan, beheren het op een duurzame manier en vertellen ons verhaal.

Samen met vrijwilligers, Beschermers en iedereen die ons doel steunt, zorgen we voor meer natuur in de provincie Utrecht. Doet u mee? Kijk op www.utrechtslandschap.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio