Villa Revius, Re-Flex en Utrechtse Heuvelrug zetten de samenwerking voort

Utrechtse Heuvelrug De samenwerking van het Revius Lyceum, NXT Maarsbergen, de gemeente Utrechtse Heuvelrug en de Stichting Sociale Dorpsteams verloopt succesvol. Het aantal thuiszitters in het voortgezet onderwijs is hierdoor sterk gereduceerd. Leerlingen krijgen vanuit de thuiszittersvoorzieningen Villa Revius en Re-Flex een maatwerktraject en extra begeleiding aangeboden als het niet goed gaat op school. Zo blijven leerlingen onderwijs volgen en vallen zij niet uit. Naast passend onderwijs krijgen jongeren waar nodig aanvullende jeugdhulp. Partijen zetten deze goede samenwerking voort op weg naar nul thuiszitters.

Villa Revius en Re-felx

Schooluitval is een probleem waarbij thuiszitters, leerplichtige jongeren die langer dan vier weken niet naar school gaan, zich in een schrijnende en uitzichtloze situatie kunnen bevinden. Vroegtijdige begeleiding van dreigende thuiszitters kan uitval voorkomen. Villa Revius en Re-Flex bieden een uniek onderwijsaanbod. Dit is een combinatie van onderwijs en een passend ondersteuningstraject.. De gemeente levert een financiële bijdrage voor de zorgondersteuning. De partijen hebben met hun aanpak al een periode goede resultaten geboekt. De gemeente heeft afspraken over de samenwerking vastgelegd in een overeenkomst voor de komende twee schooljaren. Op 10 november hebben de partijen deze overeenkomst ondertekend.

Revius
ondertekenaars thuiszittersconvenant. Foto: gemeente Urtechtse Heuvelrug


Wethouder Chantal Broekhuis zegt hierover:

De thuiszittersvoorzieningen Villa Revius en Re-Flex bieden uitkomst voor leerlingen die het moeilijk hebben. Thuis van school raken ze geïsoleerd. Hoe langer deze situatie voortduurt, hoe hoger de drempel om het onderwijs te hervatten met alle gevolgen van dien. Met deze twee thuiszittersvoorzieningen blijven de leerlingen ‘binnenboord’ van de scholen. Zo kunnen zij hun opleiding afronden en toekomstperspectief houden. Wij zijn als gemeente ontzettend trots op deze twee thuiszittersvoorzieningen en blij met onze fijne samenwerking. Zo maken we samen het verschil voor kinderen, waarmee het minder makkelijk gaat op school.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img