14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Vinkeveense Plassen hebben Staatsbosbeheer als nieuwe beheerder

Met de start van het recreatieseizoen op de Vinkeveense Plassen zijn er steeds meer groene uniformen van Staatsbosbeheer en de logo’s op het bedrijfsmaterieel te zien. Reden is dat Staatsbosbeheer het beheer van de gebieden van het recreatieschap Stichtse Groenlanden sinds januari 2023 overnam. Ook trad een deel van het personeel van de voormalig uitvoeringsorganisatie ‘Recreatie Midden Nederland’ bij Staatsbosbeheer in dienst. Voor toezicht- en uitvoeringstaken en de samenwerking met ondernemers rond de Vinkeveense Plassen verandert er niets. Behalve dat de medewerkers van Staatsbosbeheer nu de gastheer en eerste aanspreekpunt zijn voor bezoekers aan de Vinkeveense Plassen.

Wethouder toerisme en recreatie Maarten van der Greft benadrukt het belang van de overstap: ,,Om de Vinkeveense Plassen aantrekkelijk te houden is het belangrijk dat het gebied goed toegankelijk is en onderhouden wordt. Staatsbosbeheer heeft veel ervaring met het beheren van natuur- en recreatiegebieden in Nederland. Het is goed dat Staatsbosbeheer zich hiervoor inzet en we blijven dit samen met inwoners en ondernemers verder ontwikkelen.”

Betere toegankelijkheid en kwaliteit van de gebieden

De aanleiding voor de samenwerking is het opheffen van Recreatie Midden-Nederland (RMN) als uitvoeringsorganisatie voor onder meer het Recreatieschap Stichtse Groenlanden. Het Recreatieschap is een gemeenschappelijke regeling waar gemeente De Ronde Venen onderdeel van uit maakt. Samen met de provincie Utrecht geeft De Ronde Venen hier voor de Vinkeveense Plassen vorm en invulling aan. Staatbosbeheer is vanaf 2023 de uitvoeringsorganisatie voor het recreatieschap. Het recreatieschap en Staatsbosbeheer zochten elkaar op, omdat het bundelen van hun krachten een meerwaarde biedt voor betere toegankelijkheid en kwaliteit van de gebieden.

Staatsbosbeheer voert de taken voor het recreatieschap uit

Staatsbosbeheer en het recreatieschap Stichtse Groenlanden tekenden een meerjarige samenwerkingsovereenkomst. Staatsbosbeheer voert de taken voor het recreatieschap uit, van beheer, exploitatie, vergunningaanvragen, tot toezicht en handhaving. Meer informatie over de terreinen, het organiseren van een evenement, meldpunt toezicht en contactgegevens staat op www.recreatieschapstichtsegroenlanden.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio