1.7 C
De Bilt

Vliegtuigbom gevonden in Hoevelakense Bos

Nijkerk – Maandag 16 juli hebben twee amateurhistorici een vliegtuigbom (500 ponder) uit de Tweede Wereldoorlog gevonden in het Hoevelakense Bos. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doet onderzoek naar de beste wijze van ontmanteling. Wanneer daarover duidelijkheid komt is nog onbekend.

In overleg met de EOD heeft de gemeente Nijkerk uit voorzorg de nodige en gebruikelijke veiligheidsmaatregelen genomen. De bom is afgedekt en er is beveiliging aanwezig. Hier past ook bij dat een gebied rondom de bom verboden is voor publiek. Burgemeester Gerard Renkema heeft daarvoor een noodbevel afgegeven. Dit is ter plekke aangegeven.

Volgens de gemeente Nijkerk is nog niet zeker of de bom op scherp staat. En het is nog onbekend of de bom veilig te verplaatsen is om de bom ergens anders te laten ontploffen.

Wanneer het toch te gevaarlijk zou zijn is het mogelijk dat de burgemeester beslist dat de EOD de bom, een Britse 500-ponder van een meter lang en 35 centimeter breed, in het Hoevelakense bos tot ontploffing mag brengen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio