11.9 C
De Bilt

Voltallige college op werkbezoek bij minicampings

Lopik – Een aantal keer per jaar bezoekt het voltallige college een bedrijf of instelling. Het college neemt een kijkje in de onderneming; wat speelt er, wat is er te zien en waar staat de onderneming in de Lopikse gemeenschap. Dinsdag 18 juni jl. stond een werkbezoek aan minicamping Wilgenwei en campererf De Willige Waard, beide gevestigd aan de Lekdijk West, gepland.

Minicamping Wilgenwei, Lekdijk West 35

Op minicamping Wilgenwei, met een nog actief boerenbedrijf, was het voltallige college te gast bij de familie Bezooijen. De camping beschikt ook over een zogenaamd ´Rustpunt´. De gemeente Lopik heeft recreatief vooral veel te bieden in routegebonden recreatie, dus wandelen en fietsen. En dan is het prettig om de recreanten die van onze mooie gemeente genieten, voldoende rustpunten te kunnen bieden. Rustpunten zijn inmiddels een begrip in Nederland en kennen een eigen website: https://www.rustpunt.nu/.

Een gastenbeleving over deze minicamping:

Met hemelvaartweekend op de valreep het laatste plekje kunnen reserveren. Voor ons dicht bij huis. Zo konden we onze vouwwagen uitproberen. Fantastische nette camping. Keurig sanitair. Lekkere warme douches. Gastvrije eigenaar, vraagt dagelijks of alles naar wens is. Behulpzaam met extra verlengsnoer en stekkers mocht dit van jezelf niet passen. Heerlijk in de omgeving gefietst. En met het mooie weer ook naar het strandje dichtbij. Zeker een aanrader voor iedereen, met of zonder kinderen.”

Campererf De Willige Waard, Lekdijk West 76

Na de Wilgenwei bracht het college een bezoek aan campererf De Willige Waard, waar het gezelschap te gast was bij de familie Rijneveld.

Het campererf is begin 2018 geopend. Campererven vormen de jongste loot aan de tak van recreatieve overnachtingsmogelijkheden in Nederland. Tot voorkort voornamelijk gesitueerd in de regio Alblasserwaard-Vijheerenlanden en omgeving. De gemeente Lopik stimuleert agrariërs na te denken of een campererf iets kan betekenen als nevenactiviteit. Op het bedrijf van De Willige Waard is het zelfs de hoofdactiviteit geworden. Mooi om na een jaar te zien hoe deze starter zich heeft ontwikkeld tot een prachtig bedrijf, met recentelijk de uitverkiezing tot tweede camperplaats van Nederland en daarmee het beste campererf van de provincie Utrecht.

voltallige college
spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio