13.8 C
De Bilt

Voorovereenkomst Cronenburgh Fase 4 getekend

Op maandag 10 juni 2024 tekende wethouder Wonen Frank van Liempdt een voorovereenkomst met de initiatiefnemer van het project Cronenburgh fase 4 in Loenen aan de Vecht, Wilfried Wesselink van Warmtink B.V. Met dit woningbouwproject wordt de bestaande wijk Cronenburgh afgerond.

De ontwikkeling van het gebied heeft een periode stilgelegen, onder andere omdat de focus lag op andere woningbouwprojecten in de gemeente (zoals het Ruimtekwartier). Wethouder Frank van Liempdt: ‘Ik ben blij dat we nu een volgende stap kunnen zetten. Deze ontwikkeling is namelijk belangrijk om te voorzien in de behoefte aan nieuwe woningen in het dorp en onze gemeente.’

Ruimte voor woningen en voor natuur

De vierde fase van het project bestaat uit twee delen. De woningen worden gebouwd in het gebied dat aansluit op de bestaande wijk Cronenburgh en ten zuiden ligt van de N402. Het andere deel sluit aan op het golfterrein van golfclub Old Course Loenen. In dit deel komt geen woningbouw. De moestuinen zullen naar dit gebied worden verplaatst en er wordt onderzocht hoe de natuur- en biodiversiteitswaarden daar vergroot kunnen worden.

Nieuwe start van het project Cronenburgh

Nu het project weer is opgestart, zal Kubiek namens de ontwikkelaar weer in gesprek gaan met de omgeving. In een eerder stadium van het project zijn al drie gesprekken gevoerd met een ontwikkelgroep, die bestaat uit inwoners en andere belanghebbenden. Samen praten zij over de wensen en voorwaarden voor de plannen voor de nieuwe wijk, waarna de input uit deze gesprekken wordt verwerkt. Op een later moment zal de ontwikkelaar een gelegenheid organiseren waarbij alle geïnteresseerden zich kunnen laten informeren en hun input kunnen geven.

thumbnail?sz=w1920&id=1U5LFgeawHijeQP3n4PSoECnsNowMmE6t
cronenburgh-fase-4. Foto: gemeente Stichtse Vecht

‘De samenwerking met de gemeente en de ontwikkelgroep verloopt heel goed,’ aldus Wilfried Wesselink van Warmtink B.V. ‘Deze voorovereenkomst is dan ook een mooie stap naar de verdere ontwikkeling.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio