13.8 C
De Bilt

Vredeslicht van Bethlehem in Zeist

Dit jaar is het Vredeslicht van Bethlehem naar de gemeente Zeist gebracht. Op zondagavond 13 december ontving burgemeester Koos Janssen dit Vredeslicht van Nyne en Lieske van der Maten die het uit Breukelen hebben opgehaald. Dit Vredeslicht wordt verder via de kerken en wijkinloophuizen verspreid naar onder andere zorginstellingen en scholen in de gemeente Zeist.

Vredeslicht

Het Vredeslicht wordt elk jaar in de tijd voor Kerstmis door een kind ontstoken in Bethlehem. Van daaruit wordt het verspreid door jongeren en kinderen over de wereld. De boodschap die de kinderen ermee willen doorgeven is: Vrede voor alle mensen.

Burgemeester Koos Janssen: “Licht in donkere tijden is iets om naar uit te kijken. En iets om aan elkaar door te geven. Juist in deze tijd. Via kinderen vindt het licht zijn weg, ook door Zeist, als teken van verbondenheid.”

Doorgeven van het licht in Zeist

Licht in donkere dagen spreekt aan, licht schijnt over grenzen heen. Licht kun je doorgeven aan elkaar. De beperkingen van de coronamaatregelen treffen ons allemaal, voor velen is het moeilijk. Maar in plaats van het virus kunnen we licht, hoop en het verlangen naar vrede doorgeven aan elkaar. Vandaar het initiatief van het netwerk van de kerken in Zeist en de Stichting Kerk en Samenleving om dit bijzondere licht naar Zeist te brengen en het te verspreiden in onze gemeente. Dit gebeurt via organisaties die symbool staan voor alle inwoners van de gemeente Zeist, als teken van verbondenheid met elkaar en bemoediging aan elkaar.

Ina Duit van Stichting Kerk en Samenleving: “Wellicht ziet u kans om ergens bij u in de buurt uw licht aan het Vredeslicht aan te steken en door te geven. Ontvang het licht en geef het door… Dat dit hoopvolle licht van vrede overal in onze gemeente mag schijnen en doorgegeven mag worden aan elkaar. Dat we met elkaar verbonden mogen blijven met Kerst en in het Nieuwe Jaar.”

Er zijn komende week meerdere ophaalplekken en -tijdstippen om uw eigen licht aan het Vredeslicht te ontsteken. Welkom om dit te komen doen. Stuur dan een mail aan Aster Barkmeijer-Dirksen, asterdirksen@gmail.com, dan ontvangt u de lijst met ophaalmogelijkheden.

Op www.vredeslicht.nl kunt u meer lezen over het Vredeslicht van Bethlehem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio