17.6 C
De Bilt

Vrienden op de bres voor horecaondernemer John Smolders

Woerden – John Smolders en zijn medewerkers delen komende zaterdag van 12.00 tot 13.00 uur op de Woerdense Streekmarkt gratis zelfgemaakte erwtensoep uit aan boeren, burgers en buitenlui.

Werk stadhuisrestaurant kwijt

Met “lekker bakkie snert” wordt niet alleen de “Woerdse Koeiemart” ingeluid, maar vrienden van John willen daarmee ook de “hulpklok” voor John luiden. Nog dit jaar raakt Smolders Partyservice het horecawerk in het Woerdense stadhuisrestaurant kwijt. John is daarom in Woerden en omgeving op zoek naar werk in de horeca. Met de erwtensoepactie: “Wie helpt John de winter door?” willen zijn vrienden meehelpen zoeken.

Hart onder de riem

De vrienden van John hopen zaterdag op de komst van mensen die John een hart onder de riem kunnen en willen steken. John zelf hoopt op de aanwezigheid van de burgemeester, wethouders, raadsleden en anderen van het stadhuis van wie hij binnenkort afscheid moet nemen. Ook hoopt hij op de komst van zijn Woerdense collega horecaondernemers waaronder Ferm Werk, die het horeca werk in het stadhuisrestaurant van hem eind dit jaar gaat overnemen.

Jarenlang met plezier voor gemeente gewerkt

Voor de Gemeente Woerden heeft John jarenlang met plezier gewerkt. Meer dan 20 jaar geleden leverde hij zijn eerste hapjes af voor een receptie in het stadhuis en inmiddels runt hij met zijn medewerkers voor het zesde jaar het restaurant in het stadhuis van zijn woonplaats.

Nieuw gemeentehuis met nieuwe horecaondernemer

Binnenkort is het nieuwe gemeentehuis van Woerden klaar. Voor Smolders Partyservice zit het werk in het stadhuisrestaurant er dan op. Ook is het voor John niet geheel duidelijk of hij nog langer de receptiehapjes voor de gemeente mag blijven maken. John wil in de horeca blijven werken en dan het liefst in Woerden of omgeving. Dat kan werk in de catering zijn, maar dat kan ook in een kantine of restaurant van een bedrijf of instelling zijn.

Gratis bakkie snert van John zelf

De erwtensoep die zaterdag op de Streekmarkt gratis wordt uitgedeeld is door John niet alleen zelfgemaakt, maar ook zelf betaald. Daar stond hij op toen vrienden deze actie met hem besproken. Wel staat er een fooienpot in de kraam om daaruit het kraamgeld en het eventuele stageld voor een uurtje aan de gemeente Woerden te kunnen betalen.

John rekent komende zaterdag op uw komst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio