2.8 C
De Bilt

Vrijeschool Het Sterrenbos opent haar deuren

Amerongen – wereldKidz gaat in samenwerking met Bestuur Vrije School Amerongen op 27 augustus 2018 het openbaar onderwijs terugbrengen in Amerongen. Vrijeschool Het Sterrenbos opent haar deuren bij aanvang van het nieuwe schooljaar 2018-2019. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft hierover op 21 augustus een besluit genomen.

Diversiteit

De gemeenteraad had het college de opdracht gegeven zich in te spannen om diversiteit in het schoolaanbod in Amerongen een positieve impuls te geven. Medio juni 2018 heeft WereldKidz, in nauw overleg met Bestuur Vrije School Amerongen, aan het college gevraagd te onderzoeken of het mogelijk is om per 27 augustus openbaar onderwijs met een vrijeschoolconcept te starten in het voormalig schoolgebouw De Uitkijk in Amerongen.

De uitkijk

Wethouder Chantal Broekhuis: “Een belangrijke voorwaarde voor ons besluit was het standpunt van de schoolbesturen. Op 20 augustus 2018 is er een overleg geweest met alle betrokken schoolbesturen waaruit bleek dat iedereen hiermee kon instemmen. Op basis hiervan hebben wij als college besloten dat Vrijeschool Het Sterrenbos direct na de zomer in het voormalig schoolgebouw van De Uitkijk kan starten. Ik ben blij dat hiermee het openbare onderwijs weer terugkomt in Amerongen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio