13.5 C
De Bilt

Waarderingsmarkt mantelzorgers 2017 in Houten

Op zaterdag 11 november tussen 12.00 en 16.00 uur organiseert Steunpunt Mantelzorg Houten de Waarderingsmarkt voor Mantelzorgers in het gemeentehuis van Houten. Een informatie- en productenmarkt speciaal ingericht voor mensen die mantelzorg bieden aan een inwoner van Houten of zelf in Houten wonen.

Waarderingsmarkt 2017

In Houten zijn heel wat organisaties die mantelzorgers en hun zorgvrager kunnen bijstaan. Velen kennen deze mogelijkheden (nog) niet. De Waarderingsmarkt is gratis toegankelijk. En een laagdrempelige manier om in contact te komen met deze organisaties, maar ook met andere mantelzorgers. Daarom wordt het gemeentehuis op zaterdagmiddag 11 november omgetoverd tot een ontmoetingsplaats voor mantelzorgers.

Informatie- en productenmarkt

Net als vorig jaar bestaat de markt uit twee delen. Allereerst de informatiemarkt. Hier komt u in contact  met  verschillende organisaties in de gemeente Houten die u kunnen helpen bij de zorg. Ze kunnen u tips en informatie geven, met u meedenken en u wijzen op mogelijkheden en activiteiten. Daarnaast is er een markt met leuke producten en cadeauartikelen van lokale winkeliers waar u zelf iets uit kunt kiezen.

Bent u mantelzorger?

Iedereen kan te maken krijgen met de (langdurige) zorg voor een partner, kind, vriend of kennis met een (chronische) ziekte, beperking of hoge leeftijd. Voor velen is deze zorg vanzelfsprekend, maar dat neemt niet weg dat het van groot belang is dat het gedaan wordt. Om deze mensen in het zonnetje te zetten wordt er dit jaar weer een Waarderingsmarkt georganiseerd.

Hoe werkt het?

Wanneer u geregistreerd bent als mantelzorger bij de gemeente Houten heeft u een uitnodiging per post ontvangen. Deze uitnodiging is tevens uw toegangsbewijs, waarmee u zich op zaterdag 11 november kunt melden bij de ontvangstbalie in het gemeentehuis. U ontvangt dan muntjes en een VVV-bon. De muntjes kunt u op deze dag inruilen voor leuke producten en/of cadeauartikelen van lokale winkeliers. U bent van harte welkom, we hopen u daar te zien!

Aanmelden als mantelzorger

Wanneer u niet geregistreerd bent als mantelzorger bij de gemeente Houten en u geen uitnodiging per post heeft ontvangen, dan kunt u zich aanmelden via Steunpunt Mantelzorg Houten. U kunt het aanmeldingsformulier vinden op www.vanhoutenenco.nl/mantelzorg, bellen naar 030 7001500 of langskomen bij Steunpunt Mantelzorg Houten. Het steunpunt bevindt zich in de hoofdlocatie van ‘van Houten&co’ (Huis van Houten, Onderdoor 160, tweede verdieping). U bent hier van harte welkom!

Steunpunt Mantelzorg Houten

Wilt u meer informatie? Dan kunt u terecht bij Steunpunt Mantelzorg Houten, het  centrale aanspreekpunt voor alle mantelzorgers in de gemeente Houten. Het steunpunt biedt u een luisterend oor, informatie en advies (bijvoorbeeld over voorzieningen of instanties), praktische hulp, cursussen en ondersteuning op sociaal en emotioneel gebied. Steunpunt Mantelzorg Houten is onderdeel van ‘van Houten&co’.

Bron: gemeente Houten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio