24 C
De Bilt

Warm welkom aangeboden door winkeliers in Woerden

Woerden De winkeliers en horeca van Stadshart Woerden hebben een gezamenlijke stap gezet naar duurzamer ondernemen. Op heel veel deuren in het winkelgebied prijkt een warm okergeel bordje waarop staat ‘Natúúrlijk zijn wij OPEN. De warmte houden we lekker binnen’. De bordjes ‘warm welkom’ hangen er nog geen twee weken, maar zowel de ondernemers als bezoekers zijn enthousiast.

Warm welkom

Het zit in de natuur van winkeliers, om de deur wijd open te zetten voor hun klanten. Toch doen winkeliers massaal mee en proberen zij de deur zoveel mogelijk dicht te houden om energie te besparen. ‘De bordjes hebben een positieve en gastvrije insteek, dat helpt. Ik merk zelfs, dat consumenten kritische vragen stellen, als de deur tóch open staat. Gelukkig kan ik dan uitleggen, dat de verwarming uit staat op zulke momenten,’ vertelt Carmen Kuijlenburg van Blik op Hout.

Het winkelend publiek ondervindt geen hinder aan de ‘gesloten’ deuren. ‘De bordjes vallen goed op, in één oogopslag kun je zien dat de winkel gewoon open is. En logisch dat ze de warmte binnen willen houden,’ vertelt Carola de Waal, die op dat moment haar Sinterklaasinkopen doet.

Deze ‘warm welkom’ actie is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Woerden Marketing, Duurzaam Woerden en BIZ Vereniging Stadshart Woerden. Volgend jaar worden er meer duurzaamheidsacties opgepakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio