12.8 C
De Bilt

Week van de mentale gezondheid met volop activiteiten bij Lister

Mensen voelen zich pas écht fit als niet alleen het lichaam, maar ook de geest in balans is. Aandacht voor mentale weerbaarheid is essentieel. Daarom heeft de Rijksoverheid organisaties opgeroepen van 22 tot en met 28 mei 2023 mee te doen aan de  Week van de Mentale Gezondheid. Deze week is bedoeld voor alle Nederlanders, met dit jaar specifieke aandacht voor jongeren en jongvolwassenen, werkenden en mensen in een kwetsbare positie. Lister doet graag mee. 

Wat gaan we deze week doen?

Ongeveer vijftig medewerkers van Lister organiseren activiteiten voor cliënten, hun naasten, collega’s en andere geïnteresseerden. De activiteiten zijn gericht op zingeving, creativiteit, gezond leven, gezellig meedoen en goed in je vel zitten. Lister wil mensen letterlijk en figuurlijk in beweging brengen. En waar mogelijk het netwerk van cliënten vergroten door hen in de gelegenheid te stellen nieuwe mensen te ontmoeten.

Een fijn sociaal netwerk én beweging zijn belangrijk voor je mentale gezondheid. Daarom zijn de activiteiten gericht op het ontmoeten van mensen en samen iets leuks ondernemen. Ons thema voor deze week is dan ook: Meedoen & Ontmoeten. 

Waar zijn de activiteiten?

De activiteiten worden bij heel Lister georganiseerd. In Utrecht, Houten, Nieuwegein, IJsselstein en Leerdam vinden verschillende activiteiten plaats. Voor het exacte aanbod en de locaties zie www.lister.nl/week-van-de-mentale-gezondheid.

Aanmelden

Iedereen kan zich aanmelden voor een activiteit naar keuze op de website. Voor sommige activiteiten is aanmelden niet nodig, daar kun je gewoon naartoe. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio