2.1 C
De Bilt

Week van de Veiligheid ook in gemeente Stichtse Vecht

Vanaf maandag 10 oktober is het weer de Week van de Veiligheid. Dit is een jaarlijks terugkerende week waarin gemeente Stichtse Vecht samen met andere organisaties zoals politie en brandweer tal van interessante activiteiten heeft gepland. Dit jaar staat het in het teken van digitale criminaliteit, ook wel bekend als ‘cybercrime’. Cybercrime is een vorm van criminaliteit die gemeentegrenzen overstijgt. Wij zien ook in onze gemeente dat inwoners slachtoffer worden. Wij hebben dan ook 2 interessante (gratis) workshops georganiseerd waarin inwoners leren hoe ze kunnen voorkomen dat ze slachtoffer worden van cybercrime. Deze workshops zijn op woensdag 12 oktober.

Cybercrime

Burgemeester Ap Reinders: ‘Cybercrime neemt toe en steeds meer inwoners worden slachtoffer van bijvoorbeeld whatsappfraude, een hacker, gijzelsoftware of marktplaatsfraude. Het is daarom belangrijk te weten hoe wij veilig met internet, sociale media en ander digitaal verkeer om moeten gaan. Tijdens de Week van de Veiligheid bieden wij dan ook 2 gratis workshops aan over cyberveiligheid.’

Andere activiteiten tijdens Week van de Veiligheid

Natuurlijk zijn er nog vele andere activiteiten op het gebied van veiligheid. Op de website van de gemeente staat het hele programma. Naast workshops over cyberveiligheid zijn er vele andere (gratis) activiteiten voor inwoners jong en oud. Zo kunnen inwoners een kijkje nemen bij de brandweerkazernes, of leren reanimeren. Er is ook een escaperoom van de politie, inloopspreekuren voor jongeren bij Second Base in Maarssen en een informatieavond over ondermijning in het buitengebied.

Kijk op de website van de gemeente www.stichtsevecht.nl/weekvandeveiligheid voor een compleet overzicht. De activiteiten zijn gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio