23.8 C
De Bilt

Werkzaamheden aan overgang in Bodegraven van start

Bodegraven – Binnenkort wordt er gestart met de voorbereidingen van het aanpassen van de overgang aan de Goudseweg in Bodegraven. Om in december meer treinen te laten rijden tussen Leiden Centraal en Utrecht Centraal moeten er diverse aanpassingen gedaan worden aan het spoor en de omgeving.

Scheiden

Na de aanpassingen aan de overgang aan de Goudseweg in Bodegraven wordt het auto- en fietsverkeer van elkaar gescheiden. Tijdens de werkzaamheden wordt de overgang afgesloten voor al het verkeer. Twee weken voor deze werkzaamheden is de aannemer al begonnen met de voorbereidingen. Er zijn verkeersregelaars ingezet om alles in goede banen te leiden.

Omleiding

Vanaf zaterdag 16 oktober wordt het verkeer om het centrum heen geleid. Bestemmingsverkeer volgt de route via de Vrije Nesse en de spoorwegovergang Oud Bodegraafseweg. Ook de Burgemeester Le Coultrestraat, de Spoorlaan en Emmakade worden voor de veiligheid bij de spoorwegovergang afgesloten voor doorgaand verkeer. Het eenrichtingsverkeer in de Prinsenstraat en Prins Bernhardstraat is in deze week tijdelijk opgeheven voor het bestemmingsverkeer. Op zondag 17 oktober wordt er niet gewerkt, maar blijft de ingestelde omleiding voor autoverkeer van kracht.

Geen trein verkeer

In het weekend van 22 tot 24 oktober rijden er geen treinen tussen Leiden Centraal en Woerden. Daar zet de NS bussen in, en tussen Alphen aan den Rijn en Gouda rijden dat weekend ook geen treinen. omdat ProRail werkt Werkt dan aan het spoor. En tussen Utrecht Centraal en Woerden is het treinverkeer aangepast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio