22.7 C
De Bilt

Werkzaamheden aan de Papenbrug in Ter Aar

Ter Aar – Op de N462 bij de Papenbrug in Ter Aar vinden in februari en maart 2018 meerdere wegafsluitingen plaats, vanwege diverse werkzaamheden. De werkzaamheden zijn onderdeel van het groot onderhoud aan bruggen over het Aarkanaal.

Halve rijbaanafzetting 19 februari – 7 maart 2018

Van maandag 19 februari 06.00 uur tot en met woensdag 7 maart 06.00 uur is de weg over de Papenbrug gedeeltelijk afgesloten. Er blijft 1 rijbaan toegankelijk voor verkeer. Tijdens de halve rijbaanafzetting houdt het verkeer in beide richtingen om en om doorgang. Verkeersregelaars begeleiden het verkeer langs de rijbaanafzetting. Tijdens de werkzaamheden worden de houten voet- en fietspaden vervangen. De onderliggende constructie moet hiervoor worden aangepast.

Volledige wegafsluiting 27 februari en 8 tot en met 11 maart 2018

Vanwege het aanpassen van de ballast in de kelder van de Papenbrug moet de brug op 8 maart geheel open staan. Dit betekent dat een volledige wegstremming nodig is. Deze stremming geldt voor al het verkeer, ook voor voetgangers en fietsers, en duurt een gehele dag. De uitvoering is echter afhankelijk van de weersomstandigheden. De brug zal dan volledig gestremd zijn voor al het verkeer van 07.00 uur tot 17.00 uur.

Scheepvaartstremming

De Papenbrug wordt niet bediend voor de scheepvaart van maandag 19 februari 06.00 uur tot maandag 12 maart 06.00 uur. Onder doorvaart is mogelijk tot 1.20 m. met uitzondering van 20, 21, 22 en 28 februari en 1 en 2 maart omdat er een ponton onder de brug ligt.

Hinder

Hoewel de provincie er alles aan doet om de overlast tot een minimum te beperken, is hinder niet te voorkomen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Bron: Provincie Zuid-Holland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio