14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Werkzaamheden aan fietspad op de Zeedijk zijn gestart

Nijkerk/Putten – Op donderdag 6 september hebben wethouder Wim Oosterwijk (Nijkerk) en wethouder Roelof Koekkoek (Putten) het startsein gegeven voor de werkzaamheden aan het fietspad op de Zeedijk.

Fietsvriendelijke gemeente

“Als college hebben wij aangegeven dat wij een fietsvriendelijke gemeente willen zijn. Dit fietspad maakt onderdeel uit van een prachtig fietsnetwerk rondom het Veluwemeer dat intensief wordt gebruikt”, geeft wethouder Wim Oosterwijk aan.

Samenwerking met natuurorganisaties

Het fietspad wordt vernieuwd en verbreed om aan te sluiten bij de ontwikkelingen van sneller en ook veiliger fietsen. Wethouder Roelof Koekkoek: “Bij de planontwikkeling hebben we zorgvuldig overleg gehad met natuurorganisaties en ik ben blij met deze samenwerking.”

Zeedijk
Fietspad Zeedijk – Foto: gemeente Nijkerk

Fietsstructuur buitengebied

Uit de inspecties van de fietspaden is naar voren gekomen dat het fietspad op de Zeedijk slecht is en aan vervanging toe is. Dit biedt een mooie kans om de fietsstructuur in het buitengebied een impuls te geven.

Heel veel gebruikers

Het fietspad is een verbinding tussen Nijkerk (nieuw Hulckesteijn) en Bunschoten-Spakenburg. Ook verbindt het fietspad vanaf de Berencamperweg Nijkerk met Putten. Het fietspad maakt bovendien deel uit van het recreatieve fietsnetwerk. De verwachting is dat deze aanpassingen ook recreatie en  toerisme bevordert.

Gebruik van duurzaam beton

Door het gebruik van circulair beton krijgt het fietspad niet alleen een kwaliteitsimpuls. Bij de productie is het cement vervangen door minerale reststoffen. Hierdoor is er een gunstige CO2-uitstoot. Deze valt circa 70% lager uit. Dit sluit goed aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente.

Samenwerking en planning

Bij dit project trekken de gemeente Nijkerk en Putten samen op. Aannemer Schagen uit Hasselt zal het werk uitvoeren. De werkzaamheden aan de Zeedijk vinden plaats in de periode september tot half oktober. De verwachting is dat de werkzaamheden tussen Nijkerk en Bunschoten-Spakenburg eind oktober 2018 gereed zijn. De aanpassingen van het fietspad tussen Nijkerk en Putten staan gepland voor september – oktober 2019. De Provincie Gelderland maakt dit financieel mede mogelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio