12.4 C
De Bilt

Wethouder Anastasia van der Lugt stelt portefeuille ter beschikking

IJsselstein – Op 3 december heeft wethouder Anastasia van der Lugt (VVD) haar portefeuille ter beschikking gesteld. De afgelopen weken is de bestuurlijke integriteit van de wethouder ter discussie gesteld wegens mogelijke belangenverstrengeling met haar bedrijfsmatige activiteiten.
De wethouder heeft integriteit hoog in het vaandel staan. Nu zij voelt dat vraagtekens geplaatst worden bij haar integriteit, neemt ze haar verantwoordelijkheid in het belang van de gemeente IJsselstein en treedt terug.

 

De komende maand zal Anastasia van der Lugt haar portefeuilles overdragen aan de overige wethouders, zodat de lopende afspraken zo goed mogelijk geborgd blijven.

Het college heeft begrip en respect voor het besluit van wethouder Van der Lugt om ontslag te nemen en benadrukt dat IJsselstein met het vertrek van Anastasia van der Lugt een hardwerkende en bevlogen bestuurder verliest die de afgelopen maanden een ongelofelijke inzet heeft getoond op tal van onderwerpen voor IJsselstein en de regio.

Anastasia van der Lugt was sinds 2010 raadslid en sinds 2015 fractievoorzitter voor de VVD in IJsselstein, Sinds 7 juni dit jaar was zij wethouder. Zij is voortvarend aan de slag gegaan met woningbouw, economie, de BIZ en de vernieuwing van onderwijshuisvesting.

Wethouder Van der Lugt had naast economische zaken en binnenstad ook volkshuisvesting, recreatie en toerisme, gemeentelijk vastgoed en sport in haar portefeuille. Zij was in de regio ook zeer actief als voorzitter van enkele bestuurstafels binnen de U10 gemeenten (recreatie & toerisme en wonen & zorg).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio