6.6 C
De Bilt

WIL start vanaf 14 april met uitkeren energietoeslag inwoners met een laag inkomen

In opdracht van de gemeenten Lopik, Houten, IJsselstein en Nieuwegein start Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) vanaf donderdag 14 april 2022 met het uitkeren van de eenmalige energietoeslag 2022 aan inwoners met een laag inkomen.

Automatisch uitgekeerd

Aan 2359 mensen met een laag inkomen keert WIL de toeslag automatisch uit. Bijvoorbeeld aan veel mensen die een bijstands- of IOAW-uitkering ontvangen. Inwoners met een laag inkomen die de toeslag niet automatisch krijgen, kunnen vanaf 21 april a.s. een aanvraag indienen via de website van Werk en Inkomen Lekstroom. Het gaat om een toeslag van 800 euro. Zij keert dit bedrag in 1 keer uit.

Wie krijgt de toeslag?

De energietoeslag is bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Er geldt: maximaal 1 toeslag per huisadres. Om in aanmerking te komen moet de aanvrager in elk geval zelf de energiekosten betalen. Het inkomen mag maximaal 120 procent van de bijstandsnorm bedragen.

Meer informatie en zelf aanvragen toeslag

Inwoners van de gemeenten Lopik, Houten, IJsselstein en Nieuwegein kunnen voor meer informatie over de energietoeslag terecht op www.wil-lekstroom.nl/energietoeslag. Vanaf 21 april a.s. is dit ook de plek om de toeslag aan te vragen.

Over Werk en Inkomen Lekstroom (WIL)

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) werkt in opdracht van de gemeenten Lopik,  Houten, IJsselstein en Nieuwegein. Inwoners kunnen er terecht voor een tijdelijke bijstandsuitkering, begeleiding naar werk, hulp bij schulden en financiële ondersteuning.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio