Winkelcentrum Cityplaza en Gemeente Nieuwegein slaan handen ineen voor een veilig winkelen-campagne

Nieuwegein – Winkelcentrum Cityplaza en Gemeente Nieuwegein slaan hun handen ineen voor het indammen van de verspreiding van coronabesmettingen in de binnenstad van Nieuwegein. Het gezamenlijke doel is het spreiden van bezoekers te stimuleren in de  ‘daluren’, zodat er minder pieken ontstaan en bezoekers de coronamaatregelen nog beter in acht kunnen nemen. 

In de feestmaanden november en  december  wordt een grotere drukte verwacht, die met deze campagne beter kan worden gespreid. Vanaf 16 november 2020 tot 3 januari 2021 is parkeren in de parkeergarages gratis op maandag t/m zaterdag van 7 tot 11 uur. Parkeren op 2e Kerstdag en alle zondagen in december is dit jaar niet gratis, om te voorkomen dat op deze dagen teveel drukte ontstaat. 

Meerdere initiatieven

Er zijn naast het gratis parkeren al eerder maatregelen genomen vanuit het Winkelcentrum om het veilig shoppen te stimuleren, zoals het plaatsen van handdesinfectiezuilen, extra inzet van schoonmakers, aangegeven looproutes, online drukte-indicator, het gratis uitdelen van mondkapjes en het druktereguleringsbeleid uitgevoerd door beveiliging en handhaving. Tijdens de Black Friday-week worden hier nog dalureninitiatieven aan toegevoegd, zoals ‘win je kassa bon terug’ en ‘win een Cityplaza cadeaukaart’.

Over Cityplaza Nieuwegein

Met maar liefst 150 winkels en horecagelegenheden, een centrale ligging en 7 miljoen bezoekers per jaar is Cityplaza het meest complete en veelzijdige winkelcentrum in de regio Utrecht. Cityplaza is het levendige stadscentrum van Nieuwegein, midden in het stadshart met voorzieningen zoals het theater en het Gemeentehuis. Cityplaza heeft een sterke regiofunctie en bedient naast Nieuwegein ook de omliggende plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img