12.7 C
De Bilt

Winkelcentrum Tournoysveld in Woerden en omgeving herontwikkeld door eigenaar

Het winkelcentrum Tournoysveld, gelegen in het Schilderskwartier in Woerden, is aan vernieuwing toe. Daarnaast is er een grote behoefte aan woningen in Woerden. De eigenaar van winkelcentrum Tournoysveld, Kerckebosch, neemt het initiatief om het winkelcentrum te vernieuwen, de openbare ruimte te verbeteren én circa 133 huurwoningen toe te voegen. Het Woerdense college staat hier positief tegenover. Op donderdag 14 april ondertekenen Arjen Jansen (Kerckebosch) en wethouder Tymon de Weger (gemeente Woerden) een overeenkomst. Zij spreken daarin af dat zij dit initiatief nu verder gaan onderzoeken en uitwerken. Ondernemers, omwonenden en andere belanghebbenden worden betrokken bij dit proces.

Het initiatief

Het voornemen is om het winkelcentrum Tournoysveld te slopen en opnieuw op te bouwen. Zo kan er met en voor de ondernemers én voor de inwoners van Woerden een fijnere plek worden gemaakt met een eigentijdse uitstraling, een verbeterde openbare ruimte met meer groen en aandacht voor de toegankelijkheid van voetgangers, fietsers en auto’s. Daarnaast wordt gekeken naar de toevoeging van circa 133 woningen, waarvan 30% sociale huur en 70% middeldure huur. Om woningbouw mogelijk te maken is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Het bestaande appartementencomplex van GroenWest nabij het winkelcentrum blijft gehandhaafd.

Verbeteren openbare ruimte naast Winkelcentrum Tournoysveld

Initiatiefnemer Arjen Jansen (Kerckebosch): ‘’Naast het vernieuwen van het Winkelcentrum Tournoysveld, vinden wij het ook belangrijk om samen met inwoners en ondernemers te kijken naar het verbeteren van de openbare ruimte met aandacht voor groen, veiligheid en de toegankelijkheid van voetgangers, fietsers en auto’s.’’

Wethouder Tymon de Weger: “Het winkelcentrum is belangrijk voor de wijk. Je koopt er niet alleen je dagelijkse boodschappen, maar ontmoet er ook vrienden en bekenden. Veel mensen komen er elke dag. Een aantrekkelijk, veilig en toegankelijk winkelcentrum is dus van grote waarde. Ook de nieuwe huurwoningen zijn meer dan welkom vanwege de woningnood en vooral ook de grote vraag bij starters en senioren.”

Op de hoogte blijven?

De gemeente en initiatiefnemer Kerckebosch vinden het belangrijk om omwonenden en belanghebbenden te betrekken bij dit initiatief. Omwonenden van het winkelcentrum Tournoysveld krijgen een huis-aan-huis brief met meer informatie en de uitnodiging voor de eerste bijeenkomst op 28 april aanstaande. Meer informatie hierover is te bekijken via www.tournoysveld.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio