14.8 C
De Bilt

Winkeliers mogen hun zaak langer en vaker open in De Ronde Venen

Gemeente De Ronde Venen wil winkeliers de vrijheid gaan geven om open te gaan wanneer zij dat willen. Deze maatregel is onderdeel van het coalitieakkoord en één van de eerste punten die het nieuwe college in gang zet. Winkels kunnen eerder open op zondag en ook vaker op zon- en feestdagen als zij dit willen. Afgelopen weekend kon hier tijdens het Pinksterweekend gelijk gebruik van worden gemaakt.  

Meer ruimte voor winkeliers om te ondernemen

Wethouder Anja Vijselaar (Economie): “Dit college heeft hart voor ondernemers. Met deze maatregel willen we winkeliers meer ruimte en mogelijkheden geven om te ondernemen. Het streven is een algemene vrijstelling voor alle openingstijden. Ondernemers hebben dan de vrijheid om in te spelen op de wensen van de consument en voor bijvoorbeeld creatieve acties. Wij vinden het niet aan de gemeente om inwoners of toeristen bijvoorbeeld een warm broodje van de bakker op zondagochtend te onthouden.’’ 

Afstemming met belanghebbenden

Het college van burgemeester en wethouders gaat de ruimere openingstijden na de zomer in een nieuwe verordening voorleggen aan de gemeenteraad. De komende tijd gaan we in gesprek met inwoners en belanghebbenden om de verordening samen met hen vorm te geven.

Nu al ruimer open

De nieuwe openingstijden gaan dus niet per direct in, maar de gemeente geeft winkeliers de komende maanden ook al meer ruimte. Aanvragen voor andere openingstijden worden ruimhartig beoordeeld, binnen de huidige verordening. Winkeliers kunnen verzoeken hiervoor indienen via www.derondevenen.nl/koopzondagen.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio