4.1 C
De Bilt

Winnaar Regenboogpluim 2023!

En de winnaar is…. Gefeliciteerd Andre Damian (Andre Gabbana Visori) en Utrecht Ballroom scene met de Regenboogpluim 2023!

Utrecht Ballroom is een prachtig initiatief, opgezet door Andre. Een ruimte waar je jezelf kan en mag zijn, waar je jezelf mag uiten en uitdragen zoals je je voelt. “Het is waanzinnig om te zien hoe een ballroom met elkaar omgaat. De vrijheid in de dans, de vrijheid om elkaar uit te dagen met respect en liefde, een sterke cultuur die van zich laat horen en zich letterlijk laat zien. Ik heb met een grote glimlach en veel bewondering gekeken naar alle prachtige dansers” aldus voorzitter Laura van Nieuwenhuijze.

COC Midden-Nederland is trots op Ballroom community in Utrecht en draagt dit een enorm warm hart toe. Door enorme vraag om deel te nemen aan de vogue klassen, blijkt ook hoe belangrijk dit voor vele Utrechtse Queers is. Voor alle inzet verricht door Andre en alle dansers, gaat de pluim van 2023 volgens COC Midden-Nederland naar hen.

Regenboogpluim

“Het was nog een aardige klus om de pluim uit te reiken, met de overvolle agenda van Andre en onszelf. Eigenlijk hadden we deze afgelopen 18 januari 2023 al willen uitreiken, op onze verjaardag,” vertelt Laura aan op het uitreiken van de pluim in november 2023. Toch lijkt het helemaal niet zo’n gek moment om de pluim nu uit te reiken.

“Misschien is deze pluim uitreiken op dit moment wel belangrijker dan ooit, zeker met de verkiezingsuitslag in het achterhoofd. We hebben elkaar zo hard nodig, we houden het hoofd boven water en onze kin omhoog. LHBTIQAP+ personen uit Utrecht en omstreken zijn sterk en versterken elkaar!” sluit voorzitter Laura van Nieuwenhuijze af.

Terwijl Andre de Regenboogpluim uitgereikt krijgt, is het even stil. Ontroering, erkenning en blijdschap passen bij het moment. “Ballroom heeft mij een nieuwe familie gegeven. Het is een community waarin je wordt gevierd om wie je bent, waarin we de verwachtingen van de maatschappij uit het raam gooien en een plek creëren waarin we volledig in onze kracht mogen staan. ” Aldus de trotse winnaar van de Regenboogpluim 2023, Andre Damian.

LHBTIQAP+ helden aandragen voor de Regenboogpluim 2024 kan nog steeds! Aandragen kan tot en met 4 december via de volgende link: klik hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio