14 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Woerden krijgt certificaat Binnenstad met Potentie

Woerden – Wethouder George Becht van de gemeente Woerden ,heeft op 17 augustus het certificaat Binnenstad met Potentie in ontvangst genomen uit handen van het Platform Binnenstadsmanagement. Het certificaat is een vervanging voor de finale van de verkiezing Beste Binnenstad die vanwege corona niet is doorgegaan. Gemeente Woerden was samen met Ede finalist in de categorie middelgrote binnensteden. Het certificaat maakt duidelijk dat de Woerdense binnenstad goed op weg is en vormt een aanmoediging om de aanbevelingen uit het juryrapport op te pakken.

Lovende jury

De jury is lovend over de levendigheid van de Woerdense binnenstad en de betrokkenheid van vele vrijwilligers. Leegstand blijft een aandachtspunt, maar de kracht van Woerden ligt in de loyaliteit van klanten en de energie van lokale ondernemers. Ook is er een grote betrokkenheid van de vele Woerdense vastgoedeigenaren. Verder spreekt de jury haar waardering uit voor de sterke relatie tussen de Vestingraad en het centrummanagement. Ook op het gebied van inclusie, duurzaamheid en klimaatbestendigheid zou nog wat meer structureel actie mogen worden ondernomen.

Certificaat is erkenning

Wethouder George Becht (binnenstad): “Dit certificaat is een mooie erkenning van alle inspanningen in de afgelopen jaren voor onze binnenstad. Dat het Kerkplein met resten van het Castellum Laurium nu tot het UNESCO-Werelderfgoed behoort, maakt duidelijk dat onze binnenstad bovendien een uniek verleden heeft. Maar ik zie het certificaat vooral ook als een aanmoedigingsprijs. Het juryrapport geeft goed weer waar we staan ten opzichte van andere gemeenten en op welke punten het nog beter kan. Hoewel het door corona voor velen een zware tijd is, zie ik ernaar uit om hier samen mee aan de slag te gaan.”

Verkiezingen Beste Binnenstad

De Verkiezing Beste Binnenstad vormt om de drie jaar een feestelijke strijd tussen binnensteden. Tijdens het verkiezingsproces tonen de verschillende steden de ontwikkelingen die zij afgelopen jaren hebben doorgemaakt. De binnenstad die zich het beste heeft ontwikkeld in een periode van drie jaar wint uiteindelijk de titel ‘Beste Binnenstad’.

Het Platform Binnenstad heeft echter besloten om de laatste stappen van de verkiezing dit jaar niet te laten doorgaan. Gezien de huidige coronamaatregelen en de consequenties daarvan voor de binnensteden vond het platform het nu niet gepast om een feestelijke verkiezing te organiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio