-2.1 C
De Bilt

Aan de slag in Woerden met lokale energieprojecten door nieuwe subsidie

Woerden – Gemeente Woerden start vandaag met een subsidie voor lokale energie-initiatieven. Met deze subsidie kan een organisatie een lokaal energieproject opzetten. Zij kunnen geld krijgen voor o.a. het inhuren van een deskundige, het opstarten van een nieuw lokaal energie-initiatief of voor communicatie.

Doel van de subsidie Woerden

In gemeente zijn we stap voor stap bezig met de overgang naar duurzame energie. Lokale initiatieven spelen daarin een belangrijke rol. Gemeente Woerden ondersteunt ze door het openstellen van een nieuwe subsidie. De subsidie is voor energie-initiatieven die ondersteuning willen bij hun activiteiten of een nieuw lokaal energie-initiatief willen starten.

Activiteiten binnen de subsidie

Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor een aantal activiteiten. Zoals het inhuren van een deskundige, die bijvoorbeeld helpt met een collectieve inkoopactie van isolatie of het trainen van energieambassadeurs. Of het opstarten van een nieuwe organisatie, zoals een fysieke energiewinkel, een stichting, een vereniging of een energiecoöperatie. Ook kan er subsidie aangevraagd worden voor de kosten van communicatie, zoals het opzetten van een eigen website of het maken van flyers voor bijeenkomsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio