4.8 C
De Bilt

Woerdense VVD maakt zich zorgen over autobranden

Woerden – De Woerdense VVD maakt zich zorgen over het grote aantal autobranden dat in korte tijd in Woerden heeft plaatsgevonden. Daarom stelt de VVD in de raadsvergadering van 14 juni mondelinge vragen aan de burgemeester, waarin onder meer wordt gevraagd naar de stappen die het college zet om meer autobranden te voorkomen. De afgelopen week gingen vier auto’s in vlammen op: op 61 en 112 juni op de Rembrandtlaan en gisterenavond brandden nog eens twee auto’s uit op de Kretakade, waaronder de reportageauto van Woerden.TV. 

Dat zijn er wat de VVD betreft vier te veel. Autobranden hebben immers een enorme impact op de slachtoffers: voor hun eigen deur zien mensen hun auto in vlammen opgaan. Vaak is het extra pijnlijk dat daders niet kunnen worden achterhaald. De politie heeft aangegeven te onderzoeken of er een relatie bestaat tussen de drie autobranden.

Het feit dat de branden zo kort na elkaar hebben plaatsgevonden, maakt het voor de VVD niet ondenkbaar dat er sprake is van een verband. Als dat zo blijkt, moet er snel actie worden ondernomen. Fractievoorzitter Florian van Hout: “Het is onbegrijpelijk en onacceptabel als mensen andermans eigendommen in brand steken. Je moest eens weten hoeveel leed je daarmee aanricht.” Dat nu ook de reportageauto van Woerden.TV, een van de Woerdense persmedia, in brand lijkt te zijn gestoken, is voor de Woerdense VVD extra reden tot zorg.

Daarom stelt de Woerdense VVD in de raadsvergadering van 14 juni vragen aan de burgemeester. Naast de vraag welke stappen het college zet om meer branden te voorkomen, wil de VVD ook weten of er andere maatregelen denkbaar zijn die de politie, het OM en de gemeente beter ondersteunen bij het verrichten van sporenonderzoek en het opsporen van de daders. Dat is namelijk waar het de VVD om gaat: van andermans spullen blijf je af en stichters van autobranden horen dan ook te worden bestraft.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio