17.5 C
De Bilt

Woningbouw op ‘kerklocatie’ Lange Dreef

De gemeente heeft een principeplan ontvangen voor het bouwen van 32 woningen op het terrein gelegen tussen Lange Dreef, Kapelleland en Rodenbergsedreef te Driebergen, beter bekend als de ‘kerklocatie’. Het plan bestaat uit een gebouwencomplex in U-vorm, waarin verschillende woonsegmenten een plek krijgen: 10 sociale appartementen voor starters, 19 middeldure appartementen voor senioren en 3 grondgebonden woningen in het dure segment. Tevens is op de tweede verdieping 300 m² ruimte gereserveerd voor een maatschappelijke voorziening.

Stedenbouwkundig plan

Het college wil graag medewerking verlenen aan deze ontwikkeling. Het braakliggende terrein krijgt een stedenbouwkundig verantwoorde invulling, die een goede afronding vormt van de wijk Groene Tuinen en de overgang naar het centrum van Driebergen markeert. Ook wordt door het plan invulling gegeven aan de belangrijke beleidsdoelstelling om te voorzien in de vraag naar betaalbare woningen, in het bijzonder voor starters en senioren. Het plan voldoet daarmee aan het gemeentelijk woonbeleid.

Woonsegmenten

Met het aantal woningen, de verdeling in woonsegmenten en de ruimte voor een maatschappelijke voorziening wordt voldaan aan de opdracht van de gemeenteraad, vastgelegd in een motie van 15 juli 2019. Wethouder Jorg over het plan: “De voorgenomen ontwikkeling voldoet niet alleen aan de gemeentelijke kaders, maar is ook het resultaat van een lang en intensief participatietraject, waarbij naast omwonenden ook woningzoekenden hebben meegedacht. Ik zie met vertrouwen de planologische procedure tegemoet. Bovendien ben ik erg blij dat er weer nieuwe sociale en middeldure woningen beschikbaar komen.”

Het plan zal nu in samenspraak met de gemeente verder uitgewerkt worden, waarna een aanvraag omgevingsvergunning voor het woningbouwplan kan worden ingediend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio