22.7 C
De Bilt

Samenwerken met woningcorporaties en huurders voor wonen in gemeente Zeist

Zeist – De gemeente Zeist tekende prestatieafspraken met woningcorporaties en hun huurdersorganisaties. Maandag was de aftrap met SSH Student Housing en huurdersorganisatie BoKS.  Afgelopen dagen volgden Habion, Woonzorg Nederland en hun bewonerscommissies, Woongoed Zeist, R.K. Woningbouwvereniging Zeist en de huurdersorganisaties HuurdersPlatform Seyst en Prisma. De prestatieafspraken zijn vooral gericht op samenwerking, vertaald naar concrete acties.

Woningcorporaties en huurders

Door als gemeente met corporaties en huurdersorganisaties samen te werken worden resultaten gerealiseerd in het belang van de huurders. Prettig wonen in de gemeente Zeist is het gezamenlijke doel.

Laura Hoogstraten, verantwoordelijk voor onder meer Wonen: “Fijn dat we met al deze corporaties goed kunnen samenwerken en zo oog hebben voor prettig wonen voor mensen met een lager inkomen. Extra belangrijk zijn de goede samenwerking voor het huisvesten van bijzondere doelgroepen of voorkomen van huisuitzettingen en een mooie uitwerking in de combinatie van wonen, zorg en welzijn.”

Elkaar nodig

Voor verschillende opgaven zoals betaalbare en passende woningen, verduurzaming, wonen in combinatie met zorg en leefbare wijken hebben de gemeente Zeist, de woningcorporaties en de huurdersorganisaties elkaar nodig. De gemeente Zeist heeft ambities op het gebied van wonen die uitsluitend te realiseren zijn in samenwerking met onder meer corporaties en huurdersorganisaties. Andersom kan de gemeente iets voor hen betekenen als het gaat om bijvoorbeeld zorgvragen en schuldenproblematiek.

Verduurzaming

De zes thema’s uit de prestatieafspraken zijn beschikbaarheid, betaalbaarheid, bijzondere doelgroepen, duurzaamheid en kwaliteit, leefbare wijken en buurten en Wonen, zorg en welzijn. De afspraken zijn onder meer gericht op de voorraad sociale huurwoningen, het voorkomen van schuldenproblematiek, de toewijzing van bijzondere doelgroepen, verduurzaming van de woningvoorraad, energiebesparing bij huurders en aanpak voor leefbaarheid en het signaleren van eenzaamheid.

Voorgaande jaren was er een gemeenschappelijke ondertekening waarbij bestuurders van de gemeente en woningcorporaties met vertegenwoordigers van de huurdersorganisaties bijeenkwamen. Vanwege de coronamaatregelen werden de prestatieafspraken afzonderlijk getekend en was er door middel van videoverbinding een online samenzijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio