14.9 C
De Bilt

Bouw woningen Beukenlaan in Doorn officieel gestart met leggen eerste gevelsteen

Doorn – Afgelopen vrijdag 25 maart heeft wethouder Rob Jorg van gemeente Utrechtse Heuvelrug de eerste gevelsteen gelegd bij de bouw van plan Beukenhof in Doorn. Aan de Beukenlaan worden 8 halfvrijstaande woningen op een voormalig bedrijfsperceel gerealiseerd.

Eerste gevelsteen

Onder toeziend oog van de kopers van de woningen in Doorn en vele omwonenden heeft de wethouder samen met de jongste toekomstige bewoners van het plan de eerste gevelsteen gelegd. In zijn toespraak heette wethouder Jorg alle aanwezigen van harte welkom en benoemde hij de bouwopgave waar de gemeente voor staat. ‘’Als gemeente hebben we een opgave om nieuwe woningen te bouwen. Hiermee willen we de doorstroming ook stimuleren zodat woningen in de gemeente ook weer vrij komen voor starters en doorstromers. We zijn dan ook blij dat de helft van de toekomstige bewoners uit de gemeente afkomstig is’’.

Grote belangstelling voor project in Doorn

Het project kende een enorme belangstelling. Voor de 8 woningen waren er maar liefst 180 inschrijvingen. De bouw van de woningen is in januari dit jaar na een lange voorbereiding officieel gestart. ‘’De bouw van de woningen is wat later gestart dan vooraf gedacht. Zo hebben we 200 vrachtwagens met verontreinigde grond moeten afvoeren en hebben we met een aantal bezwaren te maken gehad. Maar na goed overleg kon er in januari uiteindelijk groen licht worden gegeven aan de aannemer om te starten met de bouw’’ aldus Rogier van Spengen van NCB Projectrealisatie.

Wanneer de bouw volgens planning verloop is de verwachting dat de eerste woningen eind dit jaar nog worden opgeleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio