11 C
De Bilt

Woningen Graaf van Solmsstraat Mijdrecht geen gemeentelijk monument

De gemeente De Ronde Venen heeft besloten om de woningen aan de Graaf van Solmsstraat 1, 3, 5 en 7 in Mijdrecht niet aan te wijzen als gemeentelijk monument. Hiervoor was een verzoek ingediend door de Stichting het Cuypergenootschap, de Erfgoedvereniging Bond Heemschut en de Historische Vereniging De Proosdijlanden.

Slechte staat van onderhoud panden Graaf van Solmsstraat

De gemeente weegt bij het toekennen van een monumentenstatus alle belangen mee, niet alleen die van het behoud van erfgoed. Voornaamste reden voor het niet toekennen van de monumentenstatus aan de woningen aan de Graaf van Solmsstraat is de zeer slechte staat van onderhoud van de panden en de kosten die herstel met zich meebrengen. Dit is vrijwel niet te realiseren zonder verlies te maken.

Al in 2006 sloopvergunning afgegeven

Vanwege de zeer slechte onderhoudsstaat is er al in 2006 een sloopvergunning voor de panden afgegeven. Sindsdien is de situatie niet verbeterd en zijn er gesprekken over en worden er plannen gemaakt voor nieuwbouw op deze locatie. De vier woningen zijn tot nu toe niet herontwikkeld, omdat de belangen van de laatste reguliere bewoner zwaar werden meegewogen.

De aanvragers en de eigenaar van de panden, de Parochiële Caritasinstelling St. Jan de Doper, zijn op de hoogte gebracht van het besluit van de gemeente.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio