8.8 C
De Bilt

Woonwagencentrum Beukbergen in Zeist krijgt hoog bezoek

Zeist – Koning Willem-Alexander heeft op woensdagmorgen een uitgebreid bezoek gebracht aan woonwagencentrum Beukbergen in Zeist. Hij sprak daar onder meer met bewoners van Beukbergen en burgemeester Koos Janssen. De Koning kwam op bezoek omdat de herstructurering van het woonwagencentrum nu bijna met succes is afgerond.

Grote verrassing

“Wat een verrassing! Willem-Alexander is altijd al mijn lieveling geweest en nu staat hij hier in mijn woonwagen en zit hij bij mij op de bank. We hebben samen zelfs een kopje koffie gedronken. Dit is de dag van mijn leven!” aldus Annie Gerrits-Foulon, bewoonster van Beukbergen. De Koning begon zijn bezoek met een gesprek over Beukbergen in het verleden, het heden en de toekomst.  Hij voerde een gesprek met de leden van de bewonerscommissie, met de burgemeester van Zeist en de directeur van Woongoed Zeist.

Rondleiding woonwagencentrum

Daarna kreeg de Koning een rondleiding over het bijzondere woonwagencentrum. Tijdens een uitgebreide rondwandeling over het centrum bezocht de Koning een bewoonster van een nieuwe woning van de woningcorporatie. Tonia Brummer verhuisde naar een ‘vaste’ woning, na haar hele leven in een woonwagen te hebben gewoond. Mevrouw Brummer: “Dat de Koning nu op bezoek komt is een enorme erkenning voor ons als reizigers. Er is hier de laatste jaren echt iets bijzonders gebeurd.” Vervolgens dronk de Koning een kop koffie in één van de oudste woonwagens van Beukbergen, die van mevrouw Gerrits-Foulon.

Waardering voor Woonwagencentrum

Burgemeester Koos Janssen: “De Koning brengt een bezoek aan woonwagencentrum Beukbergen. Dat is een enorme waardering voor de bewoners van Beukbergen en echt een kroon op ons werk! De bewoners, medewerkers en bouwvakkers, iedereen die zich de afgelopen jaren zo heeft ingezet voor Beukbergen kan hier ontzettend trots op zijn. De Koning was enorm geïnteresseerd en ik denk dat hij een goed beeld heeft gekregen van dit unieke woonwagencentrum.”

Foto: Koning op bezoek in woonwagencentrum Beukbergen in Zeist

Een succesvolle herstructurering

De oplevering van het vernieuwde Beukbergen wordt in maart 2018 gevierd met een opleverfeest. Er is dan meer dan tien  jaar hard gewerkt aan de herstructurering. Daarbij hebben de gemeente en inwoners van Beukbergen steeds intensief samengewerkt. Soms leken de belangen ver uit elkaar te liggen, maar uiteindelijk kwamen de partijen er altijd samen uit. Het resultaat mag gezien worden. De brandveiligheid is enorm verbeterd, de voorzieningen zijn vernieuwd, het centrum is uitgebreid van 170 naar 220 standplaatsen, alle vergunningen en contracten zijn op orde, er zijn groenvoorzieningen aangelegd en de woningcorporaties hebben 54 vaste woningen gebouwd op het terrein.

De historie van Beukbergen

Het woonwagencentrum Beukbergen is ontstaan in de jaren ‘20 van de 20e eeuw met noodwoningen. Tijdens de tweede wereldoorlog is Beukbergen ontruimd, eind 1946 is het opnieuw voor bewoning beschikbaar gesteld. Sindsdien is het bewoond geweest, maar waren de omstandigheden niet altijd even goed. Het gemeentebestuur van Zeist heeft na een voorbereidingsperiode op 19 mei 2009 besloten om woonwagencentrum Beukbergen grondig te herstructureren. Beukbergen moet een gewone wijk van Zeist worden met een bijzonder karakter.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio