14.9 C
De Bilt

Woudenberg doet mee aan Wecycle inleveractie

Woudenberg – De gemeente Woudenberg doet mee aan de Wecycle inleveractie voor afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste). Door e-waste in te leveren bij de milieustraat kunnen inwoners punten sparen. Hiermee maakt Stichting Burgerinitiatief Woudenberg kans op een sponsorcheque van €1.000,- van Wecycle én maken de inleveraars zelf ook kans op mooie prijzen. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Wecycle inleveractie

Doel van de inleveractie is om het inleveren van vooral kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat te stimuleren. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat. Inwoners scoren punten als zij op de milieustraat e-waste inleveren. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner winnen een sponsorcheque van €1.000,- voor een lokaal goed doel. In Woudenberg is dat voor Stichting Burgerinitiatief Woudenberg. De actie loopt van 21 april tot en met 31 augustus 2018.

Recycling belangrijk

Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Jaarlijks verdwijnt zo’n 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en lampen in de vuilnisbak. Hierdoor kunnen ze niet meer gerecycled worden. Wecylce laat elektrische apparaten voor 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. De gemeente Woudenberg werkt al jaren samen met Wecycle. Zo kunnen de inwoners er zeker van zijn dat alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen die ze inleveren op de milieustraat, optimaal worden gerecycled.

Hoe doe je mee?

  • Ga naar de milieustraat.
  • Lever je oude elektrische apparaten en kapotte spaarlampen in.
  • Ga ter plekke op je smartphone naar wecycle.nl/inleveren.
  • Ga naar “ik wil inchecken” en support het goede doel.

Onder alle geldige aanmeldingen worden 50 nieuwe apparaten verloot, waaronder een powerbank, tafelventilator en een schuurmachine. Op www.wecycle.nl zijn alle prijzen te zien.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio