5.2 C
De Bilt

Raad Zeist heeft nieuw college geinstalleerd en stemt in met opkoopbescherming woningen

Zeist In de Raad van 17 mei zijn Laura Hoogstraten, Walter van Dijk, Angèle Welting en Wouter Catsburg geïnstalleerd. De Raad nam afscheid van wethouders Sander Jansen en Marcel Fluitman. De Raad stemde unaniem in met invoering opkoopbescherming voor woningen met een WOZ-waarde tot €521.000.

Afscheid van wethouders Sander Jansen en Marcel Fluitman

Burgemeester Koos Janssen sprak de twee vertrekkende wethouders toe en bedankte hen voor hun inzet in de afgelopen jaren. Hij gaf aan dat met hun vertrek ook 15 jaar bestuurlijke ervaring vertrekt. Marcel Fluitman ontving de erepenning der gemeente Zeist voor de acht jaren als wethouder waarin hij 24 uur per dag beschikbaar was voor politiek en samenleving.

Koopwoningen met een WOZ-waarde tot € 521.000

De Raad besloot om per 1 juni opkoopbescherming voor koopwoningen met een WOZ-waarde tot €521.000 in te voeren. Deze regeling zorgt ervoor dat het opkopen van woningen om deze te verhuren niet langer is toegestaan. Hiermee krijgen starters en mensen met een middeninkomen meer kans op een koopwoning.

afscheid en installatie wethouders. Foto: Mel Boas

Nieuwe (buitengewoon) raadsleden

Op 17 mei zijn de volgende raadsleden geïnstalleerd: Randall Lentz (GroenLinks) ter vervanging van Laura Hoogstraten (GroenLinks) die is benoemd als wethouder,  Alexander Pieters (VVD) ter vervanging van Walter van Dijk (VVD) die is benoemd als wethouder, Freerk Andre de la Porte (VVD) ter vervanging van Angèle Welting (D66) die is benoemd als wethouder en Julian Wassink (ChristenUnie-SGP) ter vervanging van Wouter Catsburg (ChristenUnie-SGP) die is benoemd als wethouder. Daarnaast zijn er drie buitengewoon raadsleden geïnstalleerd: Rob Bliekendaal (PvdA), Dick van Keeken (Seyst.nu) en Gerlien Spijkerboer (ChristenUnie-SGP)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio