10.3 C
De Bilt

Zeist past plekken voor extra laadpalen aan

Het aantal elektrische auto’s in Zeist groeit de komende jaren door, en de gemeente wil daarop voorbereid zijn. Daarom heeft de gemeente eind oktober een plan bekendgemaakt met 114 plekken in de openbare ruimte, waar in de toekomst laadpalen kunnen komen te staan. Omwonenden van de 114 plekken konden daarop reageren. Naar aanleiding van de reacties, laat de gemeente 16 plekken geheel vervallen. En voor 32 plekken kiest de gemeente een andere plek dan ze van plan was.

Bezwaar maken bij gemeente Zeist

De gemeente legt de 98 plekken formeel vast in een zogeheten ‘verkeersbesluit’. Dat besluit is op 1 februari gepubliceerd op www.zeist.nl/verkeersbesluiten. Belanghebbenden kunnen daar dan gedurende 6 weken bezwaar tegen indienen. De gemeente overweegt daarna of die bezwaren alsnog tot andere plekken voor één of meer laadpalen moeten leiden.

De omwonenden van de 32 nieuwe plekken krijgen een brief van de gemeente, zodat zij weten dat ze bezwaar kunnen maken.

Sneller

Op www.zeist.nl/laadpalen staat een kaart met daarop de nieuwe plekken voor laadpalen in de openbare ruimte. Dat de gemeente deze plekken nu al aanwijst, heeft een groot voordeel. De gemeente kan dan veel sneller reageren op het moment dat een inwoner of de exploitant van laadpalen een aanvraag indient voor het plaatsen van een laadpaal. De afhandeling van zo’n aanvraag kan dan met twee maanden worden ingekort.

De 98 extra laadpalen kunnen tussen 2023 en 2027 op de aangewezen plekken worden geplaatst als er aanvragen komen.

Steeds meer bewoners kiezen voor een elektrische auto. Wethouder Wouter Catsburg: “Dat is mooi, want daardoor wordt de lucht in onze wijken schoner én het helpt om de uitstoot van CO2 tegen te gaan. Al die auto’s moeten ook kunnen laden en dat kan niet altijd op eigen terrein. Daarom willen we het laden in de openbare ruimte mogelijk maken waar dat nodig is.”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio