14.9 C
De Bilt

Zeist publiceert Receptenboek voor een goed leven

Zeist – De gemeente Zeist heeft het Receptenboek van de Maaltijd van Zeist gepubliceerd. In dit eerste concept zijn honderden signalen en ideeën van inwoners te lezen voor een goed leven in Zeist. Deze ideeën zijn elke dag tijdens persoonlijke ontmoetingen tussen inwoners, ondernemers, raadsleden en medewerkers van de gemeente, opgehaald tijdens de week van de Maaltijd van Zeist. Het receptenboek is te vinden op www.maaltijdvanzeist.nl.

 

Van 1 tot en met 6 oktober waren gemeenteraadsleden en medewerkers overal in Zeist te vinden om in gesprek te gaan met inwoners en ondernemers. Zo waren er bijeenkomsten bij bewonersverenigingen, werd er langsgegaan bij sportclubs en waren er veel gesprekken met inwoners op straat. Het is een intensieve en inspirerende week geworden met toenadering, ontmoeting, kennismaking en heel veel gesprekken. Door vrij met elkaar te praten over die zaken die er echt toe doen, is er meer begrip voor elkaar ontstaan en is het enthousiasme van alle betrokkenen goed zichtbaar geworden. De onderlinge relaties hebben enorm aan kracht gewonnen. Ook dat ervaren de deelnemers als een waardevolle opbrengst.

Gevarieerd

“Het was zo’n mooie week. We hebben op een hele andere manier gesprekken kunnen voeren. Het was vooraf best spannend, maar ook goed om naar de inwoners toe te gaan. Daarmee sluit je aan bij wat er bij hen speelt in plaats van dat men naar ons toe moet komen,” zegt raadsgriffier Johan Janssen.

Tussen 12 en 16 oktober kunnen inwoners en raadsleden reageren op het resultaat. Zij kunnen hun aanvullingen doorgeven via telefoonnummer 14 030, zeist@zeist.nl en op  www.maaltijdvanzeist.nl. Op dinsdag 16 oktober bespreken de raadsleden het Receptenboek in een ontmoeting voor iedereen vanaf 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Een mooi moment om de puntjes op de i te zetten van het Receptenboek ten behoeve van de definitieve versie. Inwoners zijn van harte uitgenodigd om ook dan te reageren op de inhoud.

Uitvoeren

Op 30 oktober bespreekt de gemeenteraad de begroting voor 2019. Dat is een belangrijk moment, want ideeën uit het Receptenboek die de raad snel wil uitvoeren, kunnen – indien mogelijk – alvast aan de begroting worden toegevoegd. Op 4 december in de raadsvergadering bespreken de raadsleden welke ideeën ze graag uit het receptenboek met prioriteit uitgevoerd willen zien, en vragen ze het college om dit, in samenwerking met inwoners, uit te werken. Hoe dan ook zal op 4 december de raad het héle receptenboek aanvaarden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio