1.4 C
De Bilt

Gemeente Zeist wint twee awards bij de Groene Stad Challenge 2021

Zeist De gemeente Zeist is in de prijzen gevallen bij de Groene Stad Challenge 2021, een initiatief van Sweco, Husqvarna en NL Greenlabel. Van de ruim honderd gemeenten die zich het afgelopen jaar hebben laten analyseren op de kwaliteit en hoeveelheid groen binnen de bebouwde kom is het Zeist die het hoogste percentage bomen heeft in de bebouwde kern. Huis ter Heide is op de tweede plek geëindigd als groenste dorp van Nederland. Wethouder Wouter Catsburg nam de awards 24 januari tijdens een livestream – gepresenteerd door Harm Edens –  in ontvangst.

Groene Stad Challenge

Het gemiddelde percentage bomendichtheid van de geanalyseerde plaatsen in Nederland is 16%. Zeist scoort ver boven dit gemiddelde: met een percentage van 35% bomendichtheid in de bebouwde kern eindigt Zeist op de eerste plek. Daarnaast is Huis ter Heide van de 384 geanalyseerde dorpen het tweede groenste dorp van Nederland. 

2 awards

Wethouder Wouter Catsburg is trots op de twee awards: “Vergroening is heel belangrijk voor ons. De groene gemeente die we zijn, willen wij ook blijven. Deze twee awards geven waardering voor de inzet die we hierop leveren. En dat doen wij niet alleen, juist ook dankzij onze inwoners hebben wij deze prijzen gewonnen. Daar ben ik heel trots op. Het rapport geeft ook inzicht op welke punten we kunnen verbeteren, want de komende jaren blijven we ons volop inzetten op het vergroenen van onze gemeente.”

Bekijk hier de ranglijst, analyses van alle plaatsen en de kaart van Nederland.
Download hier het volledige factsheet met de cijfers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio