9.4 C
De Bilt

Zeist is een tweede kamerplantenasiel rijker

ZeistSinds woensdag 19 mei is het tweede kamerplantenasiel van Zeist een feit. Stichting Creatief Herstel en Plantenasiel Zeist hebben in samenwerking dit nieuwe kamerplantenasiel geopend in het creatieve atelier aan de Huis ter Heideweg 10 in Zeist, op het industrieterrein. Het kamerplantenasiel is elke woensdagochtend van 9:30 uur tot 12:00 uur geopend. Buiten deze openingstijden, maar tijdens kantooruren staat er bij de voordeur een krat waar bezoekers overtollige planten in kunnen zetten en gewenste planten uit kunnen halen.

Kamerplantenasiel

Marloes Klok-Krabshuis van Stichting Creatief Herstel wilde als nieuwe activiteit graag een kamerplantenasiel opzetten en benaderde daarom Plantenasiel Zeist, dat enthousiast reageerde op het voorstel. Vervolgens hebben Marloes en Laurence Duquesnoy van Plantenasiel Zeist het nieuwe kamerplantenasiel voortvarend gestart. Met dank aan Kringloop Zeist Driebergen, die handige spullen doneerde voor de nieuwe vestiging.

Planten redden van groene container

Laurence: “Hoe meer plantenasielen, hoe meer planten gered kunnen worden van een voortijdig einde in de groene container en hoe meer onze leefomgeving door hergebruik van de planten kan vergroenen. Het is natuurlijk ook gewoon leuk en inspirerend om elkaar te helpen waar je kunt, door planten te ruilen. En iedere plantenliefhebber weet als geen ander, dat bezig zijn met planten, bloemen en groen – binnen in huis of buiten in je tuin – ontspant en een fijn en nuttig gevoel geeft.”

Dagbesteding

Stichting Creatief Herstel biedt creatieve dagbesteding aan in een traject van 12 weken, speciaal voor vrouwen die herstellende zijn van burn-out of depressie. Plantenasiel Zeist beheert vijf plantenasielen en maakt deel uit van Samen Duurzaam Zeist. Samen Duurzaam Zeist is een brede duurzaamheidsbeweging van inwoners en organisaties, ondersteund door de gemeente. Zij dragen elk op hun eigen manier en met hun eigen initiatief bij aan een duurzaam, groen en gezond Zeist.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio