14.9 C
De Bilt

Zeist viert 10 jaar Fair Trade gemeente met Fair Trade markt

De gemeente Zeist is dit jaar 10 jaar Fair Trade Gemeente. Dat wordt gevierd met een Fair Trade Markt op zaterdag 21 mei van 10:00 tot 16:00 uur vóór het gemeentehuis op het Rond. Twaalf duurzame organisaties nemen deel aan de markt, waaronder de Wereldwinkel, de Weggeefwinkel en de Voedselbank. Burgemeester Koos Janssen zal de markt feestelijk openen.

Opening markt op 21 mei

De burgemeester, tevens ambassadeur van de Fair Trade werkgroep, opent de markt met het hijsen van de Fair Trade vlag en houdt om 10:30 uur een toespraak. Ruim tien duurzame organisaties presenteren zichzelf met een kraam. Naast de Wereldwinkel, de Weggeefwinkel en de Voedselbank zijn dat onder andere de Fair Trade organisatie zelf, het Plantenasiel en PHySCI in samenwerking met WILDE Ganzen. Bovendien is er muziek en zijn er verschillende activiteiten voor kinderen. Voor volwassenen staat er uiteraard Fair Trade koffie en thee klaar.

Zeist sinds 2012 Fair Trade gemeente

Zeist werd in 2012 Fair Trade Gemeente. In een Fair Trade Gemeente werken winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samen aan meer eerlijke handel. De coördinatie ligt in handen van de Fair Trade Werkgroep, een groep vrijwilligers in de gemeente. De Fair Trade werkgroep wordt ondersteund door Samen Duurzaam Zeist.

Kijk voor meer informatie op https://fairtradegemeenten.nl/gemeente/zeist/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio