15.9 C
De Bilt

Zorginstelling in Bosch en Duin beter bereikbaar door inzet pendelbus

Bosch en Duin – Op maandag 1 oktober start de dienstregeling van de zogenoemde Pendelbus Zorg. Deze Pendelbus Zorg maakt de zorginstellingen in Bosch en Duin goed bereikbaar. Begin september tekende Accolade Zorg samen met de gemeente Zeist en vier andere zorgaanbieders (zorggroep de Laren, ECR Sparrenheuvel, Eleos en Martha Flora) een intentieverklaring voor een pilot maatwerkvervoer in Bosch en Duin.

Ondersteuning initiatief vanuit gemeente

Wethouders Sander Jansen en Wouter Catsburg ondersteunen dit initiatief vanuit de gemeente met als doel het verbeteren van de bereikbaarheid van (en veiligheid in) Bosch en Duin ten behoeve van de maatschappelijke rol en functie van zorgorganisaties en leefbaarheid in Bosch en Duin. De Vereniging Bosch en Duin en Alto Vista zijn ook betrokken bij dit initiatief. Maandag om 13:45 is de eerste busrit welke uiteraard feestelijk van start zal gaan.

Prachtig voorbeeld samenwerking

Een van de initiatiefnemers is Annette van Biezen, regiomanager Accolade Zorg regio Zeist, “Een prachtig voorbeeld van samenwerken tussen wijkbewoners, maatschappelijke zorgorganisaties, gemeente en vervoerders met een gezamenlijk belang; Bosch en Duin toegankelijk en veilig maken voor mensen om te werken, te wonen en te bezoeken. Ik span mij hier al een jaar voor in, ik ben zo blij dat we zover zijn gekomen.

Pilot op zich al succes

Wat mij betreft is het al een succes dat we een pilot mogen gaan doen in de donkere wintermaanden. Het draagt bij aan de werkgelegenheid en het gevoel van veiligheid in dit prachtige, bosrijke gebied. Mensen kunnen vanaf 1 oktober in de vroege ochtend en late avond gewoon naar onze zorginstellingen toekomen. Tot nu toe was dat lastig. Mooier dan dit had ik niet durven hopen. We gaan hier echt onze schouders onder zetten om de pilot een succes te maken”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio