16.3 C
De Bilt

Belastingadministratie Woudenberg vanaf 2025 over naar GBLT

Woudenberg – De belastingadministratie van de gemeente Woudenberg wordt per 1 januari 2025 overgedragen van de gemeente Veenendaal naar GBLT. De colleges van de gemeentes Veenendaal, Renswoude en Woudenberg stellen hun gemeenteraden voor om de taken op het gebied van WOZ en belastingen uit te besteden. Deze overdracht zorgt voor een toekomstbestendige en kosteneffectieve uitvoering. Zo komt er voor belastingbetalers één aanslagbiljet voor alle lokale belastingen. De samenwerking tussen Veenendaal, Renswoude en Woudenberg wat betreft belastingen wordt de komende anderhalf jaar zorgvuldig afgerond.

Belastingadministratie efficiënter en goedkoper uitbesteed

“Er spelen bij WOZ en belastingen complexe ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving en digitalisering. Daarnaast kent de huidige arbeidsmarkt momenteel veel uitdagingen. Om in te kunnen spelen op deze ontwikkelingen zijn kennis, kunde, tijd en investeringen nodig. Deze combinatie heeft geleidt tot de gezamenlijke keuze om de belastingadministratie bij GBLT onder te brengen. Wij kijken terug op een goede samenwerking met de gemeente Veenendaal en we bedanken hen dan ook graag voor hun inzet.” aldus wethouder Henk-Jan Molenaar.

GBLT

GBLT is één van de grootste kantoren op het gebied van WOZ en lokale belastingen in Nederland. Ze werken op dit moment voor meerdere gemeenten en waterschappen. Zo ook het waterschap Vallei en Veluwe waar Woudenberg onder valt. Dit zorgt ervoor dat de gemeente de belastingadministratie onder één dak belegt en de belastingbetaler één gecombineerde aanslagbiljet voor alle lokale belastingen ontvangt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio