21.8 C
De Bilt

Grootschalige controle in 21 bedrijfsruimten en twee garages aan Amersfoortseweg en Maarnse Grindweg in Maarn

Gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft op vrijdag 17 maart een grootschalige integrale controle uitgevoerd op 21 bedrijfsruimten en twee garages aan de Amersfoortseweg en Maarnse Grindweg in Maarn. Hieraan werkten, naast de handhavers van gemeente Utrechtse Heuvelrug, ook de politie, de Omgevingsdienst Regio Utrecht, de Arbeidsinspectie en het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) mee.

Integrale controle

De integrale controle is gehouden in een bredere aanpak om ondermijning tegen te gaan, en daarmee een leefbare en veilige omgeving te stimuleren. Bedrijfsruimten en garages worden soms als ontmoetingsplaatsen voor criminelen gebruikt, maar ook als opslagplaats voor drugs, wapens, vuurwerk of andere gevaarlijke stoffen. De integrale controle is slechts één van de vele manieren om criminele activiteiten aan te pakken.

Tijdens de integrale controle zijn in een bedrijfsruimte onder andere drie flessen lachgas en gevaarlijke brandstoffen aangetroffen. Daarnaast was er sprake van illegale bewoning.

Aanpak ondermijning

Burgemeester Naafs: ‘’In ons integraal veiligheidsplan vormt de aanpak van ondermijning één van onze prioriteiten. Dit komt onder andere tot uitvoering door het houden van integrale controles met onze partners. Bedrijfsruimten en garages geven soms onderdak aan criminele activiteiten. Om die reden is er voor gekozen om op vrijdag 17 maart een controle uit te voeren aan de 21 bedrijfsruimten en twee garages aan de Amersfoortseweg en Maarnse Grindweg te Maarn.

Wij hebben in kort termijn als één overheid ingezet op het organiseren van deze integrale controle. Onze samenwerking toont aan dat er géén ruimte is voor criminele activiteiten én dat melden helpt. Wij blijven in gezamenlijkheid met onze partners stug doorgaan met de integrale aanpak, want de aanhouder wint.’’

Melden helpt!

Heeft u een vermoeden of signaal van criminaliteit in uw buurt? U kunt altijd contact opnemen met uw wijkagent. Blijft u liever anoniem? U kunt iets melden zonder uw naam of adres op te geven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 (gratis) of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Op deze manier krijgt de politie waardevolle informatie en kunt u anoniem helpen om uw omgeving veiliger te maken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio