3.2 C
De Bilt

Horecagelegenheden aan de Tuinstraat 21 en 21 A in Veenendaal tijdelijk gesloten

Loco-burgemeester Engbert Stroobosscher heeft, naar aanleiding van een recent incident met een explosief in de Tuinstraat in Veenendaal, besloten om twee horecagelegenheden aan de Tuinstraat 21 en 21 A te sluiten. Dit op basis van aanvullende informatie die vandaag bij de Politie is binnengekomen. De loco-burgemeester heeft dit besluit genomen in afstemming met de Politie en het Openbaar Ministerie.

De eigenaars van de betreffende horecagelegenheden, SkyFaLL en ’t Gelag, zijn over deze maatregel geïnformeerd. Deze sluiting duurt in ieder geval tot en met donderdag 22 februari. Bewoners van twee appartementen in hetzelfde pand zijn uit voorzorg geadviseerd om hun woningen tijdelijk te verlaten.

Impact is groot

Loco-burgemeester Engbert Stroobosscher: “Ik realiseer me dat deze beslissing impact heeft op de eigenaren en medewerkers van de betreffende horeceagelegenheden. We hebben dit besluit uit voorzorg genomen in het belang van de omgeving, omwonenden, ondernemers en horecabezoekers. Impact is er ook voor de bewoners van twee appartementen in hetzelfde pand, die uit voorzorg zijn geadviseerd om hun woning tijdelijk te verlaten. Alle inzet is erop gericht dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt over de aard van het incident van woensdagavond.”

Politieteamchef Jan Verbeek: “We doen er alles aan om diegene(n) die verantwoordelijk zijn voor het explosief van woensdagavond op te sporen en aan te houden. In het belang van het onderzoek kunnen we niet op de aard van de maatregelen ingaan.”

Incident Tuinstraat

Woensdagavond werd er een verdacht pakketje aangetroffen bij het pand aan de Tuinstraat. Direct na de melding van de vondst van het pakketje werd er door de Politie groot opgeschaald. Meerdere woningen en omliggende horeca werden ontruimd. Het verdachte pakketje bleek inderdaad een explosief te zijn. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft het pakketje naar een veilige plek gebracht en gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Omwonenden konden dezelfde avond weer terug naar huis.  

Tips

Heeft u informatie die kan leiden tot de opsporing en aanhouding van diegene(n) die verantwoordelijk is voor dit incident? Meld dit dan bij de Politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio