16.7 C
De Bilt

Nieuwbouw gezondheidscentrum met vier appartementen in Leersum

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met een plan om aan de Pomplaan 1 in Leersum een tweelaags gezondheidscentrum met daarboven vier appartementen te bouwen. Onder het centrum komt halfverdiept een parkeergarage. Deze locatie heeft al een maatschappelijke bestemming en biedt momenteel ruimte aan een fysiotherapiepraktijk.

Nieuwbouw gezondheidscentrum

De nieuwbouw van het gezondheidscentrum biedt plaats aan huisartsen en andere dienstverleners in de gezondheidszorg. Drie van de vier appartementen zullen worden verhuurd in het middeldure segment, één appartement in de vrije sector. Voor het initiatief geldt dat het een stap dichterbij de uitvoering komt en voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug is van meerwaarde dat hierdoor vier extra woningen worden toegevoegd aan het totale aantal woningen binnen de gemeente.

Wethouder Jorg: “Met dit plan geven we gehoor aan de wens om gezondheidscentra in de dorpen mogelijk te maken. Daarnaast is het mooi dat met dit plan ook nog enkele middeldure appartementen worden gerealiseerd waar veel behoefte aan is.”

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan heeft in de periode van 2 juni tot en met 13 juli 2023 ter inzage gelegen voor het indienen van zienswijzen. Er is een zienswijze ingediend. Het vast te stellen bestemmingsplan gaat nu samen met de beantwoording van de zienswijze naar de gemeenteraad om te worden vastgesteld. Daarna volgt publicatie van het vastgestelde plan en wordt het opnieuw voor een periode van zes weken ter inzage gelegd voor de beroepstermijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio