11.5 C
De Bilt

Onveilig parkeergedrag Bosbad Leersum aangepakt door gemeente Utrechtse Heuvelrug

Ieder jaar opent Bosbad Leersum gedurende de periode van mei tot en met eind augustus haar deuren. Als u op een zomerse dag wel eens langs het Bosbad komt kan het u niet zijn ontgaan: rijen vol met auto’s versperren de weg. Naast de nodige ergernissen veroorzaakt het onveilige parkeergedrag nog een groter probleem: nood- en hulpdiensten lopen het risico niet op tijd ter plaatse te kunnen zijn in geval van calamiteiten.

U wilt toch ook geholpen worden in geval van nood?

Burgemeester Frits Naafs van gemeente Utrechtse Heuvelrug roept op tot het verantwoordelijk parkeren van de auto’s. ‘Wanneer het mooi weer wordt en de temperatuur stijgt zoeken veel mensen de verkoeling op, zo ook bij het Bosbad Leersum. In voorgaande jaren is gebleken dat de gele belijning niet voldoende was om het onveilige parkeergedrag langs de Scherpenzeelseweg een halt toe te roepen. Het risico dat onze nood- en hulpdiensten niet tijdig op locatie kunnen arriveren is onacceptabel. U wilt toch ook geholpen worden in geval van nood?’

Dranghekken Bosbad Leersum

Op drie plaatsen langs de Scherpenzeelseweg zijn begin mei dranghekken geplaatst om bezoekers van het Bosbad Leersum attent te maken op de plaatsen waar parkeren niet gewenst is. Zo krijgen onze nood- en hulpdiensten de ruimte!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio